Прозорец с ламели от EuroLam издържа тест за херметичност

lameli

Прозорецът с ламели EAL от EuroLam премина тест за проливен дъжд дори с ъгъл на монтаж от 10 градуса.

Херметичността при дъжд на даден затворен прозоречен елемент се определя при определена сила на вятъра и продължителност на излагане.

„Досега бяхме тествали само прозореца с ламели EAL при ъгъл на инсталиране от 20 градуса. При новия тест системата на прозорците беше инсталирана под ъгъл от 10 градуса и подложена на тест с проливен дъжд „, обяснява Хенинг Репер, управляващ директор на EuroLam GmbH със седалище във Вигендорф, Тюрингия.

„Елементите на прозореца като уплътнението и отвора за компенсация на налягането са тясно свързани при теста за DIN EN 12208 клас 9A. Резултатът показа, че нашият прозорец EAL премина тестa без никакви проблеми и може да бъде монтиран без колебание в плоска фасада с ъгъл до 10 градуса“.

Успешното тестване отваря нови възможности за използване. Елементът влиза в употреба при фасади за вентилация или като естествена топло- и димоотводна система NRWG съгласно DIN EN 12101-2.

EuroLam GmbH е базирана във Вигендорф в Тюрингия. Компанията е основана през 1997 г. и предлага широката гама от естествени устройства за отвеждане на дим и топлина – прозорци с ламели, устойчиви на метериологичните условия и шум ламели, както и различни аксесоари.

Може да харесате още...