Прозоречната система Geneo на Rehau бе отличена от архитектурното издателство Callwey

Rehau 1

Подсиленият с влакна прозорец Geneo на Rehau беше отличен от немското издателство Callway за Продукт на годината 2019. Прозоречната система с усъвършенствания материал Rau-Fipro X е лансирана на пазара тази година и се отличава със стабилност, употреба на устойчиви материали при производството и висока енергийна ефективност.

Високопоставено жури от експерти в сферата на архитектурата и медиите отличи системата за прозорци Rehau Geneo в конкурса „Продукт на годината 2019“ в категория „Прозорци“, проведен за пръв път от архитектурното издателство Callwey. Специалистът по полимери Rehau е произвел повече от 50 000 километра прозоречни профили, изработени от високотехнологичния фиброкомпозитен материал през последното десетилетие. Тази година профилите Geneo бяха пуснати за пръв път на пазара с подобрения материал Rau-Fipro X със значително по-добри експлоатационни характеристики. „Силно развитата ни материална експертиза е основата за гъвкави и интелигентни прозоречни системи, които отговарят на най-високите стандарти за дизайн и естетика“, обяснява Петер Коцур, директор Маркетинг Прозоречни решения в Rehau. „Наградата подчертава това, защото отличените от Архитектурно издателство Callwey, иновативни еднофамилни и двуфамилни къщи се считат за критерий за качество.“

REHAU

Безгранични възможности за Архитекти 

В прозоречната система Geneo от Rehau, комбинацията от патентованата сърцевина от материала Rau-Fipro X с оптимизирана прифилна конструкция и интегрирана армираща система IVS гарантира максимална стабилност без стоманена армировка. Избягвайки такъв термо-мост, Geneo постига топлоизолация до Uf 0,79 W/m²K и намалява консумацията на енергия с до 76 процента. С високотехнологичния материал Rau-Fipro X, Rehau предефинира границите на възможното, що се отнася до размера на прозореца. Благодарение на оптимизирания композитен материал, вече могат да бъдат реализирани, например, прозорци от пода до тавана в бял цвят до 2,80 метра и ширина до 1,60 метра. Досега подобни конструкции бяха запазени за алуминиевите профили. Дори цветните прозорци могат да бъдат реализирани с височина до 2,70, което е нов показател в бранша.

С креативната палитра от цветове Kaleido Color съдържаща над 400 дизайна, Rehau предоставя на архитектите огромна свобода в оформлението. Така ако решат да комбинират алуминиева капачка с дървесните дизайни Kaleido Woodec ще получат изключително стойностна дървесно-алуминиева визия на прозорците. Kaleido Woodec изглежда и се усеща на допир като истинско дърво, поддържа се много лесно и е устойчив във времето.

REHAU

Функционалността на Geneo може да се допълни лесно с интелигентните Rehau решения като системата за превантивна защита от взлом Smart Guard или системата за вентилация Inovent. С високотехнологичния материал Rau-Fipro, Rehau допринася за устойчиво производство още в етап на проектиране на профилите: Компанията използва изрезки от профили и стари прозорци, изработени от стъклопластовия материал в програмата за квалифицирана обработка и рециклиране Eco Puls.

REHAU

Изложба до края на ноември

Всички наградени от архитектурното издателство Callwey „Продукти на годината 2019“, ще бъдат изложени в Музея на Немската Архитектура във Франкфурт на Майн до 24 ноември 2019 г. Повече информация за прозоречната система Geneo от високотехнологичния материал Rau-Fipro X.

Вижте също...