Прозоречни системи – актуални и след 100 години

Ottostumm

Ottostumm доставя компоненти за стоманени системи за прозорци. Серията FerroFinestra W20 води началото си от „Универсалната гама“, представена за първи път през 1912 г. Трите серии горещо валцувани профили са идентични като геометрия и вид, но имат различна дълбочина и се класифицират като големи, средни и малки. В зависимост от размерите на прозореца се избира най-подходящата серия, която да отговаря на статичните изисквания.

Системата може да покрие всеки тип прозорец и отвор. В комбинация със специалните Т-образни профили, използвани като вертикални ленти и ригели, е възможно да се реализират окачени фасади с всякакъв размер.

Ottostumm

Предлаганата в момента гама на Ottostumm е преработена през 1964 г. и е преименувана на W20. Трите отделни гами са обединени в една – с 20 горещо валцувани профила, способни да покрият функциите на съвременните прозорци и да запазят оригиналния дизайн и пропорции на тези, които трябва да бъдат заменени в исторически сгради. Днес, след повече от 100 години, тази непреходна серия все още се избира за голям брой реставрационни проекти по целия свят.

Стоманените заготовки, пръти и ленти, от които се формират стоманените профили за прозорци на Ottostumm, се претопяват от почти 100% рециклиран стоманен скрап. В края на живота си стоманените прозорци могат да бъдат демонтирани, а рамките, обковът и стъклата – рециклирани.

Снимки: Ottostumm

Може да харесате още...