Прозоречният профил Elegante на Deceuninck печели наградата за дизайн Red Dot 2019

Elegante Deceuninck

Deceuninck, белгийският производител на PVC и алуминиеви системи за прозорци и врати, спечели наградата Red Dot 2019 в категорията „Продуктов дизайн“ с Elegante, наскоро разработена платформа за прозорци.

Elegante съчетава превъзходна изолация с несравним елегантен дизайн. Deceuninck разработи PVC прозоречния профил с най-тънкия “Фалц“, на пазара (само 9 мм) и така стана пионер в съчетаването на стилния дизайн с оптимални технически характеристики.

Elegante Deceuninck

„В досегашната ни практика PVC прозорците никога не са били отличавани заради качеството на техния дизайн. С профила Elegante нашата цел е да променим това. Този продукт е резултат от инвестиции, фокусирани едновременно върху иновациите и дизайна. Ето защо международното признание за него доказва, че сме успели да постигнем целта“, посочва Франсис Ван Екхаут, главен изпълнителен директор на Deceuninck.

Elegante Deceuninck

Иновативната PVC прозоречна система беше отличена за висококачествения си дизайн от 40-членното международно жури.

Германската награда Red Dot води началото си от 1954 г. и се смята за една от най-престижните европейски награди за дизайн.

Red Dot
За Deceuninck

Основана през 1956 г., със седалище и производство в Белгия и със с завод в Боген, Германия, днес Deceuninck е водещ европейски производител на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, ролетни щори, зимни градини, окачени фасади, както и настилки за веранди и тераси.

Официалното представителство на Deceuninck в България е със седалище в Пловдив.

Иновативните решения на Deceuninck са резултат от интензивна изследователска работа и дългогодишен опит. Компанията патентова и собствен композитен дървен материал с марката PVC Twinson. Продуктите на Deceuninck допринасят за изграждането на екологично съобразен дом. Те са проектирани в съответствие с корпоративната философия за затворен цикъл на работа и затова издържат над 50 години, а в края на полезния си живот са напълно рециклируеми.

Inoutic / Deceuninck GmbH е дъщерно дружество на белгийската Deceuninck Group, което със своите клонове в над 75 държави има глобална мрежа в областта на обработката на пластмаси.

Вижте също...