Прозорци за плосък покрив Велукс – светлинни потоци отгоре

През 1967 г., малък хотел на име Castell dels Hams е създаден на остров Майорка сред средиземноморската растителност. С течение на времето и с леки, постепенни подобрения и разширения, сградата се превръща в един от отличителните хотели в източната част на острова.

Последното изменение е предназначено да отпразнува „Средиземноморската светлина“ и установената идилична връзка с природата, които превръщат хотела в много повече от дестинация за почивка.

Издигнат на прекрасния испански остров, хотел Castell dels Hams продължително време е подобряван, разширяван и усъвършенстван. Последното нововъдение е басейна и спа зоната, които сградата предлага.

В съществуващия басейн има нови фасади и покрив, които са осеяни от квадратни отвори. Взаимодействието на басейна с отвори на прозорци създава красив танц на светлинните отражения в сградата.

В спа областа, пространството е изваяно. Цветни душове от светлинни потоци препускат през отворите на покрива. Именно този достъп на естествена светлина превръща самата сграда част от лечението, предлагайки чувство за благодат, създадена от природата. Внасянето на част от природата в сградата допринася за усещането във всеки посетител за пълно потапяне и допир.

Покривните прозорци Велукс за плосък покрив напълно преобразяват интериора. Всички прозорци са поставени разнопосочно, за да украсят със светлинни шарки повърхността на водата в басейна.

По време на подобрението, проектът е разделен на две независими зони, всяка от които е предназначена да отговаря на собствената си конкретна цел. Основната площ на басейна е украсена с низ от квадратни отвори – фасадни и покривни прозорци, който позволяват пространството да бъде залято със светлина.

Предназначен за кожни лечения и релаксация, спа зоната е създадена да доставя на посетителите най-добрите гледки от заобикалящия пейзаж. Всички помещения са изпълнени с естествена светлина там, където тя е необходима. Поставянето на двете зони налага те да се допират в една точка, което ги прави взаимосвързани. Това предоставя достъп до тях от лобито на хотела, който е във връзка с основната част на басейна.

Взаимодействието на водата с прозорците Велукс по покрива създава красив танц на светлинни отражения вътре – на повърхността на водата, стените и покрива, през целия ден и всички сезони.

Това е една от стаите в спа зоната. Огромната стъклена фасада приканва всички вътре в сградата. Използването на дървесина, като жив материал, подчертава грандиозния ефект.

За подробности посетете най-близкия магазин за строителни материали или www.velux.bg

Може да харесате още...