Прозрачен покрив позволява на жителите на вила в Хакуба да се любуват на откритата природа

Тази „старомодна“ вила в Хакуба е дело на Naka Architects и е проектирана така, че да даде на своите обитатели максимален досег с природата. Жителите на този дом могат да се наслаждават на откритата природа, докато седят под сянката на разширение с прозрачен покрив.

Големият прозрачен покрив на вилата се простира извън къщата, обхващайки немалка част от жизненото пространство отвън на къщата. Прозрачните покривни панели са направени от издръжлив поликарбонат и позволяват на дневната светлина да навлиза в дома свободно – не само под прозрачния покрив, но и в закритата част на дома. Панелите са достатъчно здрави, за да издържат на тежки зимни условия, но пречат на снега да се натрупва точно пред плъзгащите се врати на къщата.

За разлика от други жилища в района, вилата е построена наравно със земята, създавайки гладък преход от закрито към открито. Големите плъзгащи се врати през лятото могат да бъдат отворени, за да се образува страхотно отворено пространство, което е двойно по-голямо от размера на закритата площ на къщата. Подът отоплява с геотермална система. Дървесната облицовка на дома позволява на семейството за се радва и на зимните дни в уют и комфорт.

greentech.bg

k

k

Може да харесате още...