Прозрачност на най-високо ниво от Sedak

Lakhta 1
Общо 404 стъклени ребра, произведени от немската компания Sedak, осигуряват прозрачност и съвършена елегантност на стъклената фасада на най-високата сграда в Европа – 462-метровата кула „Лахта“ и прилежащия в подножието ѝ вълнообразен ансамбъл от две стъклени многофункционални сгради и дълго извито лоби в залива Нева, в северната част на Санкт Петербург.

Гигантските размери на кулата се отразяват в стъклената фасада на зоните за влизане в двете многофункционални сгради. С общо 326 стъклени ребра в северния и южния блок, както и 78 във входната арка, Sedak оформя структурата на огромната стъклена фасада. Седемслойните ламинати, изработени от стъклени листове с дебелина 12 мм, са оборудвани с основи от неръждаема стомана от Sedak по време на производството, осигурявайки ненатрапчиво и естетически приятно закрепване на фасадните панели. Това перфектно взаимодействие е в основата на архитектурната визия за използване на органични форми за съчетаване на силата на водата и потока на пространството с откритост и лекота.
Lakhta 3

Рекордно стъкло: 17,2 м в най-високата точка

Като нов дом и за различни публични пространства, проектантите създават две големи сгради западно от новата забележителност на Санкт Петербург. Изцяло покрити със стъкло, те се разгръщат под формата на вълни от кулата и стръмно се издигат по посока на водата. В допълнение към киното, планетариума и научния център, има кафенета, магазини и СПА пространство.

За да се подчертае външно тази откритост към всички, вдадените ъгли в северното и югозападното крило се издигат значително и привлекателно над останалата част от сградата. Общо 326 стъклени ребра носят фасадата, като образуват заостряне към върха, където следват външния профил на сградите. Тук се открояват дългите 17,2 метра ребра, които поддържат фасадата в най-високите точки. Те представляват и най-дългите стъклени ребра, използвани понастоящем в сграда.

Може да харесате още...