„Райски“ бонус при покупка на имот

Ajman_Uptown

Покупката на имот в Обединените арабски емирства (ОАЕ) дава право на гражданство в Антигуа и Барбуда (островна държава, разположена в източната част на Карибско море). Причина за примамливото предложение на строителна компания е, че тя е построила луксозен затворен комплекс от къщи в най-малкото емирство на ОАЕ – Аджман и се опитва да привлече клиенти. „Всички купувачи на къщи с четири спални в комплекса Ajman Uptown автоматично стават граждани на Антигуа и Барбуда и след стандартна административна процедура, която трае три месеца, ще получат паспорт за това райско място на планетата. Това е първият проект в района на Персийския залив, който позволява на инвеститорите да получат гражданство на друга държава”, казва изпълнителният директор на компанията Sweet Homes Фахда Сатара Деро.

На пръв поглед къщите не са скъпи – 600 000 USD. Всеки, който иска гражданство, както и член на семейството на купувача, трябва да плати безвъзмездно по 200 000 USD.

Правителството на Антигуа и Барбуда е взело решение на 19 ноември да разшири териториалната си юрисдикция и върху комплекса Ajman Uptown. Важно е да се отбележи, че гражданите на Антигуа и Барбуда могат да пътешестват без визи в 132 държави. „Очакваме пакистанци, иранци, сирийци, афганистанци и представители на други националности да се възползват от уникалната възможност”, допълва Деро.

Ajman_Uptown

Ajman Uptown е разположен на площ от 3.5 млн. кв.м. в близост до главни транспортни артерии на страната. При завършването си ще разполага с 1504 къщи и мезонети, търговски център и хотели. Над 300 къщи вече са готови и в близко време ще получат разрешение за ползване. Комплексът се предвижда да бъде напълно готов през 2020 г.

Строителните предприемачи в Дубай също прибягват до нестандартни начини за привличане на клиенти, като например използват холивудски звезди да рекламират предлаганите от тях имоти.

Може да харесате още...