Расте търсенето на сглобяеми дървени къщи

Ниските цени на сглобяемите дървени къщи и бързото им издигане прави този тип строителство все по-привлекателно за българите. Цената за изграждане на една сглобяема дървена къща е с 2-2,5 пъти по-ниска от традиционния тип строителство. Това коментира управителят на „Дом Хоби“ инж. Тошко Банчев пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българите са консервативни към този тип строителство, но се наблюдава засилване на интереса. 70% от чуждестранните инвеститори са гърци. 80% от търсенето на подобен тип строителство е за изграждане на вили. Въпреки това бавно, но сигурно, нараства търсенето за постоянно живеене – обикновено сред младите хора, допълни той.

Инж. Банчев коментира още позитивите, предизвикателствата и новите тенденции при изграждането на сглобяеми дървени къщи. Предимствата на този тип строителство са бързината, ниската цена, и енергоефективността.

Сглобяемите дървени къщи стават все по-енергийно ефективни предвид подобряването на качеството на топлоизолационните врати и пароизолационни мембрани, както и на въвеждането на тройни стъклопакети.

economic.bg

Може да харесате още...