Рационални и естетически изисквания към автоматичните врати в съвременните сгради

Нестандартният дизайн на съвременните сгради поставя нови изисквания към вратите. Автоматичната врата вече трябва да отговаря едновременно на редица функции, освен автоматичното отваряне – трябва да осигури безопасност при преминаване, надеждност в случай на авария или пожар, сигурност срещу кражби и взлом. Освен тези изисквания, тя трябва да се вписва дискретно в дизайна и естетическата концепция на сградата.

В тази връзка ГЕЦЕ предлага както голямо разнообразие от стандартни решения, така и неограничени възможности за изработка на индивидуални продукти. Автоматичните врати GEZE – стандартни и нестандартни, са сертифицирани и отговарят на всички съвременни нормативни изисквания за сигурност и безопасност.

Базовите продуктови решения на ГЕЦЕ се предлагат и във варианти, приложими по пътища на евакуация (или като евакуационни изходи), както и в противовзломни варианти. Всички те могат да бъдат интегрирани в аварийните противопожарни системи, системите за контрол на достъпа и за управление на сградата. Стандартната продуктова гама включва:

– Автоматични плъзгащи се линейни, сгъваеми врати и врати тип „хармоника” – от сериите Slimdrive (вграждащи се по невидим и дискретен начин), Powerdrive (за тежки и/или херметични крила) и ECDrive (надеждни и рационални)

– Въртящи се врати от серията TSA – ръчни, полу-автоматични, изцяло автоматични, както и изработени изцяло от стъкло варианти.

– Автоматични врати на панти (пивотни) – от сериите TSA (елетро-хидравлични, удобни и надеждни), Slimdrive (дискретни, вписващи се невидимо във всеки дизайн) и ECturn (електромеханични, осигуряващи безпрепятствен и лесен достъп).

– Нестандартни плъзгащи се врати – полукръгли, кръгли, въртящи се, ъглови, които посрещат индивидуалните идеи със сертифицирани решения

С помощта на консултантите на ГЕЦЕ, проектанти и инвеститори откриват най-подходящите и рационални решения. По този начин ГЕЦЕ удовлетворява едновременно индивидуалните изисквания и осигурява съответствие на проекта с всички приложими стандарти и нормативни актове по отношение на автоматичните врати.

Може да харесате още...