Разделение на пространството със системата Zefiro

Системата Zefiro на Linvisibile се състои от вертикални въртящи се един до друг панели, които са леки и лесни за употреба, и са подходящи за разделяне на пространства, като не изискват абсолютна поверителност. Панелите се въртят на централна ос на 360°, монтират се в линия и могат да бъдат изработени от пода до тавана или на предварително определена височина. Крилата са снабдени и с магнити, които им позволяват да се подравнят идеално едно с друго в положение на покой. Броят на панелите се избира въз основа на размера на пространството, което трябва да се прегради.

В допълнение към класическата конфигурация системата Linvisibile Zefiro се предлага и във версия Fly, която дава възможност за плъзгане на всеки отделен панел или на цялата система по релси, монтирани в пода и тавана. В режим на плъзгане панелите могат да се отдалечават от желаната страна, което прави възможно отварянето на разделени пространства. Тази нова версия на системата за разделяне на помещения се ражда след преосмисляне на старомодните разделители на помещения. По този начин системата Zefiro се превръща в параван, който разделя пространствата и ги събира отново, когато е необходимо.

Технически характеристики

Linvisibile

Традиционната версия на системата Zefiro е снабдена с:
– Crossbar – система за закрепване на панелите към алуминиева планка, която се закрепва към пода и тавана. Тя може да се боядисва с качествени бои на водна основа, емайли и др.
– Темплина – панелите се въртят върху щифтове, които се закрепват директно към готовия таван.
– Версията на системата Zefiro Fly с плъзгаща се релса включва екструдиран алуминиев стабилизатор, който предотвратява огъването, риска от грозни пукнатини и отлепването на мазилката.

Linvisibile

Версии на панелите

Дървен панел с дебелина 50 мм с рамка от твърда дървесина и гладки повърхности от MDF. Предлагат се с покрития от основен слой, фурнирован, от естествена дървесина и лакиран, както и с формован панел. Клас Е1, ниско ниво на емисии на формалдехид.

Алуминиев панел, алуминиева рамка с дебелина 50 мм, която може да бъде анодизирана или боядисана в различни цветове. Поддържа различни покрития като: задно лакирано стъкло, специално стъкло, огледала, кожа, метал, керамика, плат и много други, като всички те могат да се комбинират и помежду си.

Снимки: Linvisibile

Може да харесате още...