Разработиха нов уплътняващ материал за прозорци

Polymax

Фирмата Polymax разработи термопластичен еластомер, който е с по-високо качество от термопластичните вулканизати, използвани сега за уплътнители. Новият вид D6940 TPE осигурява по-висока якост на опън, якост на натиск и по-ниска себестойност в сравнение с TPV- полимерите.

prozorec

Tom CastileПродуктът е отличен за производството на уплътнители за прозорци и телекомуникационни връзки, където напоследък се наблюдава засилено търсене на по-мек TPE.

Tom Castile от Polymax твърди, че в действителност новият еластомер разширява продуктовата линия от уплътнения, като така се включват материали с твърдост в границите от 40 до 90 по скалата Shore A.

Shore scalePolymax

Ron SheuВисоката якост на опън, ниската степен на деформация и издръжливост при ниски температури, ниската цена и възможността за екструдиране без сушене са стимулирали създаването на TPE уплътнители, обясниха от компанията.

„Въпреки, че са предвидени да бъдат алтернатива на настоящите TPV-еластомери, тези продукти осигуряват значително подобрение на издръжливостта, сравнено с еластичните PVC уплътнители в прозорците и вратите“ – казва Ron Sheu, вицепрезидент по бизнес развитието на Polymax.

Polymax ще могат да произвеждат TPE в своите съоръжения близо до Чикаго, както и в Nantong, Китай.

Може да харесате още...