Рециклирани алуминиеви профили от Wicona

Wicona

Според компанията Wicona алуминиевите профили, изработени от рециклиран материал са бъдещето на фасадното строителство. До 36 000 тона алуминиев скрап могат да се обработват ежегодно в хидрорециклиращия завод на компанията в Дормаген, за да се осигури производството на висококачествени фасадни профили. Качеството на рециклираните профили е еквивалентно на това на профилите от чист първичен алуминий.

Wicona

Според компанията това е възможно благодарение на новите процеси на преработка. Със системното решение Infinitive Aluminium, Wicona вече предлага алуминиеви профили с процент на съдържание на рециклирани материали от 75%. Производството е независимо сертифицирано и напълно проследимо, както обяснява доставчикът. Тези профили спомагат на строителите и архитектите в сертифицирането на сградите, което става все по-важно в целия свят.

Wicona

Заводът за рециклиране е уникален в тази промишленост, а новият материал за профили, който се предлага на пазара, се следи и сертифицира ежегодно от независими одитори.

За повече информация: Wicona

Може да харесате още...