REHAU Монтаж – стандарт за закрепване и уплътняване на прозорци

REHAU

Компанията въвежда пакет от продукти за перфектно изпълнение

Дори и да работим с най-висококачествените профили за прозорци и врати, има един ключов момент, който може да ги компрометира. Това е монтажът. Познати са множество крепежни елементи и продукти за уплътнение, но въпреки това реална формула за най-ефективно изпълнение липсва. Как да осигурим надеждна експлоатация на прозорците и вратите и да спечелим дългосрочно доверие у нашите клиенти?

Проблеми с монтажа могат да бъде избегнати, ако подобни процеси бъдат стандартизирани и контролирани. Такава роля има RAL-монтажът – европейски стандарт за закрепване и уплътняване при монтажа на прозорци и врати. Дефинираното там уплътнение на фугата представлява система от компоненти, които предотвратяват навлизането на влага на три нива – отвътре (паронепропусклив слой), отвън (защитава фугите от дъждовна вода и водна пара) и изолационен пласт за топло- и звукоизолация между тях.

Как можем да си осигурим такова качество на монтажа?

Макар и актуален, RAL-монтажът все още не е внедрен у нас. Появява се обаче търсене на подобен, тъй като потребителят е все по-информиран и има високи изисквания.

За да оправдаят заявката си за качество, прозорците и вратите трябва да бъдат придружени от професионален монтаж според изискванията на производителя на системата. Именно затова REHAU предлага на своите клиенти собствена професионална система, базирана на европейския стандарт.

Това е REHAU Монтаж.

Той включва идеологията, необходимите приспособления и материали. По този начин компанията затваря цикъла, предлагайки комбинацията, която не е редно да се дели – прозорци+монтаж.

Някои от продуктите, които се включват в системата, съществуват под различни форми и в момента, но не се използват масово. Именно затова, REHAU Монтаж е разработен, тестван и оптимизиран ценово под шапката на популярния бранд, за да предложи на пазара този така важен процес.

Какво съдържа REHAU Монтажът в посоката уплътняване?

Системата работи на четири нива – пароизолационен, функционален, паропропусклив слой и фасада. Стартовият пакет от продукти съдържа:

  1. Пароизолационен слой – това е вътрешна монтажна лента или течна мембрана за изолация. Тя покрива монтажната фуга от вътрешната част на прозорците и вратите. Използва се за уплътняване на свързващата зона между пода, стената респ. тавана и прозореца. Слоят е въздухо- и паронепропусклив. Течните мембрани издържат на многократно разширяване и свиване на монтажната фуга, типично за прозоречната конструкция.
  2. Функционален слой – монтажна пяна Четири сезона. Това е полиуретанова пяна, която служи за топло- и звукоизолация на помещенията. Тя е в модерен в строителството сив цвят.
  3. Паропропусклив слой – външна монтажна лента или мембрана. Позволява на влагата от фугата да се транспортира навън и предотвратяват проникването на вода в сградната конструкция.
  4. Фасада – хибриден полимерен уплътнител за фасади – еднокомпонентен, с висока еластичност. Използва се при дилатационни фуги, свързващи фуги на елементи, монтажни и допълнителни профили на прозорци и врати и др.

Какви са предимствата на REHAU Монтажа?

Макар и да се представят като единна система, продуктите могат да бъдат използвани както едновременно, така и по отделно. Това се определя в зависимост от спецификите на обекта и преценката на монтажниците. Видът на компонентите се избира в зависимост от мястото, големината на фугите и характера и състоянието на повърхностите.

Освен това, уплътненията са подходящи както за нови прозорци и врати, така и за вече съществуващи. За пример можем да дадем монтажните ленти, които са лепящи и от двете страни. Те могат да се използват и след като прозорците вече са поставени и монтажната фуга е запълнена с пяна.

Ако става дума за подмяна на стар с нов прозорец и качеството на повърхността на отвора, където ляга самия прозорец, не е добро, а нямате възможност да я обработвате предварително, тогава най-доброто решение е да се ползва т. нар. течна мембрана.

Rehau

REHAU Монтаж – пълната палитра от продукти за доволни клиенти

Прозорците и вратите, както и връзките им със строителната конструкция, трябва да могат да издържат ефективно на натоварвания и въздействия през целия си експлоатационен период. Затова е редно да представяме на крайния потребител най-добрите решения за изолация и херметизация на монтажните фуги, така че сигурността да е константа във времето. Създаването на запазена марка от „прозорец + монтаж от Rehau“  е гаранция за качествен и дълготраен монтаж на прозоречните конструкции. А стандартизацията в монтажа е тенденция, наложена от съвремието.

Повече за гамата от продукти REHAU Монтаж можете да прочете и на сайта на компанията.

Може да харесате още...