Rehau представя Smart Guard – първата система за превантивна защита от взлом

Rehau

При свързването на системата Rehau Smart Guard със Smart Home централа може да се дефинира индивидуална алармена програма, която да задейства автоматично спускане на щорите или изпращане на съобщение до смартфон.

Животът става все по-модерен и “смарт”- технологиите стават неразделна част от ежедневието ни. За да бъдат прозорците “смарт” и да могат автоматично да обезкуражават потенциалните крадци, Rehau разработи системата за превантивна защита от взлом Smart Guard. Тя вече се предлага и на българския пазар от началото на месец май, в три различни конфигурации в зависимост от индивидуалните нужди за сигурност.

Животът ни става все по-модерен и по-интелигентен. Много неща, които преди бяха свързани с големи разходи и усилия, днес вече са по-лесно постижими. Да наемеш филм от видеотеката? Със стрийминг услугите днес гледаме това, което искаме – съвсем удобно от дивана. Да прелистваш пътната карта, за да намериш най-бързия маршрут за мястото, където отиваш на почивка? Днес с това се справя навигацията, като дори можеш да избегнеш и задръстванията. Но какво става с прозорците, които имаме в дома си? Те не се ли променят? Напротив, специалистът по полимери Rehau си постави за задача да разработи прозорци, които да са толкова модерни, колкото и животът ни. Прозорци, които не само ни откриват света, но и осигуряват свеж въздух, докато са затворени. Такива, които прогонват крадците, преди нещо да се случи.

Rehau

Системата за превантивна защита Smart Guard притежава интелигентен сензор за разпознаване и регистриране на потенциалните крадци.

Модерна превантивна концепция срещу влизане с взлом

Сигурността от край време е основна потребност за дома. Там, където преди имаше високи огради, днес алармени инсталации трябва да ни защитават от крадци. Проблемът: Когато се задействат алармите, щетата в повечето случаи вече е налице. За Rehau това означава – твърде късно. Ето защо компанията предлага на пазара системата за превантивна защита от взлом Smart Guard, която да възпира крадците преди да възникне произшествие.

Тук една открехната врата, там един отворен прозорец – възможности, които привличат крадците като магнит. Освен пари и ценности, потърпевшите губят и чувството си за спокойствие и сигурност. За да предотврати това Rehau Smart Guard притежава интелигентен сензор за разпознаване, който регистрира потенциалните крадци. Оптичните и звукови сигнали показват ясно на извършителя, че той дори не трябва да прави опити да проникне с взлом. Защото интелигентната защита от взлом отблъсква крадците, преди да са възникнали щети.

Rehau

Три нива на надграждане за индивидуална сигурност до цялостно Smart Home-решение

Системата Rehau Smart Guard се предлага в три конфигурации и може да бъде адаптирана към индивидуалните нужди за безопасност и комфорт.

Smart Guard модулът се монтира в горната част на касата на прозореца, на вратата на балкона или терасата. Добрият външен вид и перфектното цветово съответсвие се гарантират от капачките в четирите цвята – антрацит, бяло, кафяво и карамел. Системата работи със захранване чрез радиосигнал и чрез батерии и не са необходими кабели. Затова модулът е подходящ не само за ново строителство, но и за саниране, респективно дооборудване на вече съществуващи прозорци Geneo или Synego. В основната си конфигурация модулът функционира напълно самостоятелно и не трябва да се свързва към други системи.

Rehau

Rehau

В разширената си конфигурация Smart Guard System Plus визуалното и звуково предупреждение е допълнено с ефективна алармена сирена вътре в помещението. Управлението не е сложно и се извършва чрез бутон на стената, който се свързва едновременно с всички модули с едно натискане на копчето. Бутонът функционира без кабел или батерии и може да се разположи навсякъде.

Най-всеобхватната конфигурация Smart Guard System Connect предлага множество допълнителни възможности чрез използването на Smart Home централа (mediola® Box – Rehau Edition). Чрез свързването на собствената Smart Home централа със системата Smart Guard чувствително се повишава не само комфортът, но и личната безопасност. При активиране на алармата в конкретен случай, може да се дефинира индивидуална алармена програма, при която почти всичко е възможно: от спускане на щорите, автоматично включване на осветлението, или изпращане на съобщение до смартфона. Тези функции се управляват и конфигурират интуитивно чрез специален App. Така обитателите могат да контролират всички Smart Home решения по всяко време и навсякъде. За още по-голямо удобство Rehau предлага опция за дистанционно активиране на системата само с едно натискане на копче независимо от приложението и оптичния контакт с прозореца.

Навлизането в света на интелигентния дом никога не е било по-лесно

Системата Smart Guard е решение „до ключ”. Тя е напълно конфигурирана и се монтира готова за използване от производителя на прозорци. Следователно не е необходимо клиентът да има специфични познания и да полага допълнителни усилия. С mediola® Box (Rehau Edition) като Smart Home централа Rehau съзнателно залага на отворен радио протокол, който е съвместим с множество известни производители, така че Вие можете да допълвате дома си и с други интелигентни устройства и да ги контролирате само от един контролен панел.

Повече за Smart Guard можете да прочетете тук.

Може да харесате още...