Rehau с ясен ангажимент за устойчиво развитие

rehau

Отговорните действия и постепенното разширяване на стратегията си за устойчиво развитие са в основата на целите на Rehau. Сега Изпълнителният директор на Групата Уилям Кристенсен подписа и Глобалния договор на ООН. Като член на най-голямата и най-важна инициатива в световен мащаб за отговорно корпоративно управление, компанията се ангажира с устойчивото развитие.

Предизвикателствата пред бизнес компаниите в глобален мащаб се увеличават. Поради това Rehau иска да насърчи дейностите си за устойчиво развитие в бъдеще и извън компанията и изпраща ясен сигнал, като подписва Глобалния договор на ООН. „Като семейна компания, Rehau от години се ангажира с устойчива корпоративна политика. Отговорното използване на ресурсите е също толкова важно за нас, колкото многообразието и дългосрочният устойчив растеж“, подчертава Уилям Кристенсен, Изпълнителен директор на Rehau Групата.

Глобалният договор на ООН е най-голямата и най-важна инициатива в света за отговорно корпоративно управление. Това е един вид печат за качество в областта на устойчивото развитие. Визията е устойчива глобална икономика, основана на десет универсални принципа от областите на правата на човека, трудовите стандарти, околната среда и климата, както и предотвратяването на корупцията. Мрежата подкрепя компании и организации при привеждане в съответствие на техните стратегии и дейности с целите за устойчиво развитие и визията на Глобалния договор на ООН. В световен мащаб над 13.500 компании и организации вече са се присъединили към Глобалния договор на ООН, които не само обменят знания, но и редовно и прозрачно отчитат своите мерки и напредък.

От ООН са убедени, че глобалните предизвикателства могат да бъдат овладяни единствено заедно, което се отразява и в Програмата за 2030 г., приета през 2015 г. Въз основа на десетте принципа, акцентът се поставя върху 17 цели, така наречените Цели за устойчиво развитие. Rehau се фокусира върху темите за кръговата икономика, опазването на климата, устойчивия растеж и многообразието. В своя доклад за устойчиво развитие компанията показва мерките, които предприема за противодействие на негативната промяна.

Концерна Rehau е компания, специализирана в полимерите с годишен оборот от над 3.5 млрд. евро. Тя е независима и стабилна семейна компания, за която работят приблизително 20 000 служители в повече от 170 локации по света. Около 12 000 служители работят за Rehau в Европа, от които 8000 само в Германия. Rehau произвежда системи и продукти за браншовете строителство, автомобилостроене и индустрия. През последните повече от 70 години Rehau работи за превръщането на полимерните продукти в по-леки, по-удобни, по-безопасни и по-ефективни решения и доставя иновативни системи и продукти в страни от целия свят.

Може да харесате още...