Решения за външно засенчване от Draper

Draper

Draper® предлага селекция от слънцезащитни щори и други системи за външно засенчване. Те улесняват соларния контрол и са неразделна част от решенията за устойчива архитектура. Стратегията за използване на дневната светлина в една зелена сграда се улеснява с помощта на индивидуални засенчвания, които могат да осигурят както контрол на отблясъците, така и да пропускат естествената светлина.

Система FlexShade® ZIP

Системата за външно засенчване FlexShade® ZIP на Draper може да се използва във външни покрити пространства като гаражи и веранди. Тя предпазва от силни отблясъци и осигурява по-комфортна среда. ZIP елементът възпрепятства излизането на платното от страничния канал. Сенникът предпазва също и от вятър и насекоми.

Използвайки технологията ZIP във всички ъгли, със системата за засенчване FlexShade® Tension ZIP се създава идеалното външно пространство. Функцията ZIP улавя ръба на плата, което осигурява по-стабилно захващане и подобрен контрол на светлината. Благодарение на опъващите въжета в страничните канали устройството може да се монтира под всякакъв ъгъл – от хоризонтален до вертикален. Контролирайте слънчевите отблясъци на съществуващи перголи, покриви на тераси и ъглови прозорци.

Външни ролетни щори FlexShade®

Външната щора FlexShade® се предлага с три варианта на управление: с мотор, със съединител и с ръчно задвижване.

Моторизираният вариант на външната щора FlexShade® се управлява с помощта на обикновен ключ на стената или дистанционно управление за спускане и вдигане на щорите. Той е подходящ за приложение в търговски и административни сгради и може бързо и безшумно да се вдига или спуска до желаното положение, за да блокира нежеланата слънчева светлина. Предлага се и във формат XL за по-големи прозорци или отвори.

Външният сенник FlexShade®, задвижван със съединител, създава комфортно външно пространство, като осигурява външен слънчев контрол за ресторанти, търговски обекти или плувни басейни и вътрешни дворове. Външният сенник предотвратява навлизането на по-голямата част от слънчевата топлина в сградата, като по този начин дава възможност за по-комфортна среда на работното място на закрито.

Ръчно задействаната външна щора FlexShade® осигурява допълнителна сигурност, като не позволява на неоторизирани лица да я използват. Свалящата се дръжка предлага прецизно управление за бързо и лесно регулиране на повдигането или спускането на щорите до желаната височина. Тази външна щора осигурява максимално намаляване на слънчевата топлина и създава комфортно работно пространство на закрито за ресторанти и търговски обекти.

Тензилна тента TopSpin®

Системата за засенчване TopSpin® за вътрешна или външна употреба се състои от серия прибиращи се текстилни панели без видими кабели. Когато се използва като слънцезащитна система, TopSpin® дава видимост навън, като същевременно осигурява контролирана дневна светлина, за да осигури по-комфортна среда. Този лек продукт разполага с пружинна ролкова стойка на всеки 3′ до 5′ (91 до 152 cm), която се монтира със скоби.

Draper

Венециански щори от Warema

Венецианските щори Draper на Warema пропускат необходимото количество дневна светлина, като предотвратяват отблясъците благодарение на възможността за прибиране, отваряне или накланяне на ламелите. Приложенията за външни и двойни фасади осигуряват ефективен слънчев контрол и топлинен комфорт с оптимална дневна светлина. Те могат да се използват за нови сгради или за обновяване на съществуващи такива и са подходящи за административни, търговски и жилищни сгради.

Персонализиран соларен контрол

Понякога единственото добро решение е персонализираното. Draper разработва високоефективни системи, проектирани по поръчка, които използват външно засенчване за постигане на максимална ефективност и комфорт на обитателите, като същевременно намаляват потреблението на енергия. Всяко персонализирано решение, което Draper предлага, има специфични предимства и характеристики, за да подобри цялостния дизайн на сградата и нуждите от дневна светлина. Draper предлага широк спектър от възможности за персонализиране – от модифициране на настоящи продукти до проектиране и производство на уникални, еднократни решения за широк спектър от предизвикателни изисквания за контрол на слънчевата енергия.

Ролетните щори на Draper се произвеждат в САЩ, като се използват предимно американски платове от Phifer и Mermet, което осигурява проста и директна верига за доставки, която дава на Draper максимален контрол върху бързите доставките и наличностите.

Снимки: Draper

Може да харесате още...