Революционна концепция за дизайн и ефективност

VELUX

Пристъпвайки прага на началното училище в Кингсмед, Великобритания, децата научават два изключително важни урока. За да бъде фунционална една училищна сграда, не е необходимо тя да бъде неприветлива и мрачна и още – училището може да бъде вълнуващо място, където децата да бъдат възпитавани как да се отнасят към околната среда и как да се грижат за нея.

Архитектите, заедно с изпълнителите са се постарали да създадат училище Кингсмед като еталон за това как трябва да изглеждат образователните заведения в бъдеще. Това е триизмерна демонстрация на факта, че природните ресурси и съхраняването на енергия трябва да стане начин на живот, а не прищявка.

VELUX

Може ли да се намери по-добро място за демострация на практичност и дизайн от едно начално училище? Всяка класна стая открива една превъзходна гледка към поляната и зимната градина.

VELUX

По този начин се постига ефекта на включване на “природата вътре в помещението”, което особено по време на зимните месеци, когато игрите навън са невъзможни, е много важно.

VELUX

Материалите, изграждащи сградата са избани много внимателно – не само по естетичен вид – но също и по енергийната ефективност на техните продукти. Слънчевите панели доставят енергията топлата вода, дъждовната вода от покрива се събира в специални съдове и се използва за измиване на тоалетните, а бойлерът за биомаса рециклира отпадната вода, като по този начин набавя енергия за затопляне на класните стаи.

Покривните прозорци VELUX® предоставят щедро дневна светлина в стаите. Те са свързани с вътрешни и външни сензори, които следят температурата, влажността на въздуха, слънчевото греене, дъжда и движението на въздушни маси, като се отварят до определена позиция или напълно се затварят, в зависимост от всички фактори на околната среда.

VELUX

Слънчевата светлина, вентилацията и дървото, както и обширно пространство са предпоставка за разгръщане на талантите на децата. Където е необходима изкуствена светлина, тя е осигурена от енергоспестяващи, високоефективни освететелни тела.

VELUX

Лекият наклон на покрива, който се вижда при напречния разрез на сградата, позволява на светлината от покривните прозорци да прониква целия обем на помещението.

VELUXVELUX

Прочетете повече за многото възможности за създаване на комфортен климат у дома и с моделите слънцезащитни продукти на VELUX на www.velux.bg.

Станете фен на VELUX на facebook.com/VELUX.bg.

За Групата VELUX
Групата VELUX създава по-добра жизнена среда с дневна светлина и свеж въздух на покрива. Продуктовата програма на VELUX съдържа широка гама от покривни прозорци за скатен и плосък покрив. Групата предлага и различни видове щори, сенници и комарници, инсталационни продукти, продукти за дистанционно управление и термални слънчеви колектори за вграждане в покрива. Групата VELUX, която има производствени предприятия в 11 страни и търговски компании в почти 40 страни, представлява една от най-силните марки в строителния сектор. Продуктите с марка VELUX се продават в повечето части на света. Групата VELUX има около 10,000 служители и е собственост на VKR Holding A / S, дружество с ограничена отговорност, собственост на фондации и семейство. За повече информация, посетете www.velux.bg.

Може да харесате още...