Роботи построиха сграда-фъстък

Изложбената зала Landesgartenschau се намира в живописния град Gmünd, Щутгарт. Тя е проектирана, за да покаже съвременното развитие на компютърния дизайн и роботизирани производства за леки конструкции от дървен материал.

Сградата e с площ 125 м² и обем 605 m³. Тънката носеща конструкция изисква само 12 m³ буков шперплат. Освен това, почти всички остатъци от дървото са използвани като паркет. Роботизираното производство на първичната структура и цифровото производство на сглобяемите елементи от всички други строителни слоеве, като например топлоизолация, хидроизолация и облицовка на сградата са създадени на място само за четири седмици.

Разработването, производството и строителството на изложбената зала Landesgartenschau показва, че роботизираното производство в съюз с изчислителното проектиране, симулацията и методите на заснемане позволяват на архитекти, строителни инженери и производители на дървен материал да работят в синхрон, насочен към пестенето на материали и производствени дейности. Това не само води до ефективно използване на дървени конструкции, но също и до нова и по-изразителна архитектура.

Може да харесате още...