Ролетни врати за смекчаване на последиците при пожар

Raynor

Ролетните противопожарни врати, ролетните щори и задвижващите елементи за противопожарни врати RaynorFire Hoist са решения за осигуряване на безопасност и за смекчаване на последиците от пожар. Предлагат се в три разновидности, за да отговарят на различните приложения:

FireCoil™ – пожароустойчивите ролетни врати Raynor FireCoil са стандартът за обекти, които изискват пожароустойчива врата, вградена в пожароустойчива стена. Снабдени със стопяеми връзки, които автоматично се освобождават, за да затворят вратата при температура от 74 градуса по Целзий. Спускането на вратата може да се задейства от детектори за дим и топлина, от алармената система на сградата или от SS90 устройства за безопасност. Пожароустойчивите ролетни врати FireCoil са с маркировка UL, C-UL, FM и CSFM.

Raynor

FireCurtain™ – пожароустойчивите ролетни щори Raynor FireCurtain са стандартът за обекти, които изискват пожароустойчива щора, вградена в пожароустойчива стена. Снабдена с топящи се връзки, които автоматично се освобождават, за да затворят вратата при 74 градуса по Целзий, щората може да бъде задействана и от детектори за дим и топлина, алармената система на сградата или LM21 устройства за безопасно освобождаване. Всички щори FireCurtain отговарят на изискванията на UL, C-UL, FM и CSFM за 3-часова, 1-1/2-часова или 45-минутна пожароустойчивост.

FireHoist™ – задвижванията за гаражни врати Raynor FireHoist са включени в списъка UL за използване с ролетни врати Raynor FireCoil™ с огнеустойчив корпус, както и за преоборудване, когато съществуващите противопожарни врати изискват нови механизми за задвижване. Raynor FireHoist предлага конструкции на винтови, цилиндрични и планетарни зъбни предавки.

Снимки: Raynor

Може да харесате още...