“Ролпласт” разширява производствените си мощности

Най-големият български производител на стъклопакети “Ролпласт” откри официално нов цех за производство на ПВЦ врати и прозорци с площ от 2500 кв.м. На официална церемония в Костинброд завчера – 29 октомври, лентата тържествено срязаха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, кметът на Костинброд Милен Димитров и изпълнителният директор на “Ролпласт” Светлин Николчев.

Компанията “Ролпласт” започна строежа на завод в Костинброд през пролетта на 2008 г., като тогава е планирано той да бъде осъществен на 5 етапа. Първият етап приключва през април 2009 г., а вчера бе официалният финал на Етап 2: пускането в експлоатация на нов цех за производство на ПВЦ врати и прозорци с машини и оборудване – Elumatec – 5 линии, софтуерно решение – Klaes и контрол на качеството – Е-prod.

Новият цех ще осигури разширяването на производството на “Ролпласт”, а заедно с това и 50 нови работни места, по-богато продуктовото портфолио, възможност за достигане до нови потребители и пазари и по-голям потенциал за експорт.

Новото производство е високотехнологично и иновативно с внедрени безотпадъчни и енергоспестяващи технологии, с което цели екологична продукция.

За последните 13 години Ролпласт успява да се превърне в един от най-големите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа.

Компанията непрекъснато разширява своето производство и за планираните инвестиции от 72 млн.лв. през 2009г. получава сертификат за Инвеститор клас А и приз за Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост.

През периода 2009-2013г. активно се развиват външните пазари и в момента те заемат 26% от общия дял в производството на “Ролпласт”.

През предстоящата 2014 г. амбициите на “Ролпласт” са свързани със строеж на ново хале, внедряване на нови машини за обработка на стъкла, ново производство на дървени врати и прозорци. Планираните инвестиции за 2014-а са за 11 млн. лв.

btvnews.bg

Може да харесате още...