Roto NX – следващото поколение обков за прозорци и балконски врати

Roto

Като изобретател на първия индустриално произведен двуосов механизъм, Roto разпозна това, което пазарът изисква. С приблизително половин милиард продадени комплекти само за едноосно и двуосно отваряне, ненапразно Roto сега е лидер на световния пазар. Модулният дизайн на системата Roto NT предлага на производителите максимална гъвкавост, съчетана с дългосрочна функционална безопасност. В резултат на това двуосовият механизъм на Roto е перфектната основа за специално проектирани, сигурни и надеждни прозорци и балконски врати в продължение на много години. Но светът се променя, както и изискванията към прозорците и начина, по който се произвеждат.

Компанията непрекъснато разработва механизма за двуосно отваряне в няколко поколения продукти и като технологичен лидер дава нов тласък на пазара на прозорци и  врати в продължение на десетилетия. Roto NX е следващата стъпка и е с нова система за двуосно отваряне, базирана на доказания Roto NT – с нови елементи и  функции, които правят системата сигурна инвестиция за бъдещето. Запазено е това, което работи добре и са подобрени много други аспекти.

Подобрения и иновации

Roto

– Една от отличителните промени е новият механизъм Tilt&Safe (невъзможност за проникване в наклонена позиция в съответствие с RC 2).
– Максимална защита и отлична издръжливост благодарение на допълнително развитото покритие Roto Sil Level 6. Новата, по-здрава повърхност предпазва свързващите и плъзгащите елементи при голямо напрежение. Това  означава, че цялата система Tilt&Turn дори надхвърля изискванията на най-високия клас на защита от корозия (клас 5).
– Високо ниво на ефективност благодарение на бърза обработка в производството, лесна настройка по време на монтаж и ниски разходи за съхранение и логистика поради намаления брой елементи.
– Стандартизирано пробиване и завинтване: без допълнително закрепване на винтове за до 130 кг крило.

Roto

– Горна панта каса, долна панта каса и ножица могат да се използват отляво и от дясно.
– Интегрирана микровентилация в крилото.
– Повишена товароносимост до 150 кг.

Roto

– Секюрити насрещници с RC 3 защита.

roto

– Секюрити „пъпка“ – с възможност за лесен реглаж и покритие Roto SilLevel6.

Roto

– Шнапер за балконски врати от два елемента (каса и крило) с реглаж до 7 мм.

Roto

– Блокиращи елементи (крило и каса).

Roto

– Съставна мартина (EasyMix system), която позволява да се оптимизират складовите наличности и пространства и лесно да се конфигурират различни ситуации.

roto

– Нова пасивна мартина с фиксирани позиции на насрещниците, която е лесна за монтаж, защото идва в отворена позиция.

Техническа спецификация

Ширина по фалца на крилото макс. 1600 мм
Височина по фалца на крилото макс. 2800 мм
Тегло на крилото макс. 150 кг
Сигурност RC 1 – RC 3

За контакти и допълнителна информация – Меезенбург България.

Може да харесате още...