Roto обявява нова антивирусна технология за дръжки за прозорци

Дръжките за прозорци от Roto вече се предлагат със специално покритие, предназначено да намали драстично възможността вирусите и други патогени да бъдат пренесени чрез допир.

Новото покритие се нарича Roto AVT или антивирусна технология. То работи по два начина: първо, като предотвратява прикрепването на вируси към повърхността и второ, с активни съставки, които деактивират или „убиват“ всички вирусни частици, които наистина влизат в контакт с дръжката, твърди компанията.

Roto AVT е описан като „прозрачен, тънкослоен и едва доловим на допир“. Покритието, което също е устойчиво на ултравиолетови лъчи, има много твърда повърхност без пори. Най-горният слой е толкова гладък, че предотвратява прилепването на влага и замърсители към повърхността. Това означава, че e много по-малко вероятно, капките съдържащи вирусни частици, да останат на дръжката.

Допълнителна защита се осигурява от активни съставки в покритието, които имат биоциден, фунгициден и вирулициден ефект, за да направят патогените неактивни. Патогените, които се неутрализират, включват грипните (H1N1) и SARS-CoV-2 (COVID-19) вируси.

Сертифицираните тестове доказаха, че повърхността на Roto AVT остава ефективна, дори и на често използвани дръжки. Roto предоставя документация от тестове на разположение на всички клиенти, които имат интерес към дръжки със специално покритие.

Крис Коуенбъргс, ръководител на пазарни изисквания и маркетинг на продуктовата гама за Roto Western Europe, казва: „Това е поредната стъпка напред в развитието на повърхностите от Roto и, разбира се, тя е много навременна. Подобна технология вече се използва в болниците за покриване на рамки на леглата и друго медицинско оборудване. Следователно покритието Roto AVT е подходящо за прозорци, използвани в среда със строги хигиенни изисквания. Това очевидно включва всички медицински условия и си струва да се помисли и за домове за полагане на грижи, училища, офиси, хотели – навсякъде, където прозорците се управляват от много и различни хора”.

Може да харесате още...