Roto получи допълнителен сертификат за качество QNG ready

Roto

Roto получи правителствения знак за качество за устойчиви сгради (QNG), който се присъжда от Sentinel Haus Institut. Сертификатът е присъден за иновативните решения капандура за плосък покрив OnTop, люк за плосък покрив Exklusiv и таванска стълба Designo.

Знакът гарантира, че продуктите отговарят на строгите изисквания на QNG 313 за строителни продукти с ниско съдържание на вредни вещества. Това спестява на архитектите, проектантите и специалистите по покриви много работа, тъй като няма да е необходимо да правят проверки, които отнемат време.

Също така, те разполагат с ценни аргументи при консултирането на клиентите, защото освен сигурността, че се използват безвредни за здравето строителни материали, сертифицирането в рамките на „Федералната промоция за ефективни сгради“ (BEG) се изплаща и финансово при кандидатстване за субсидиран кредит от германската банка KfW. За разлика от несертифицираните жилищни сгради, размерът на субсидирания заем за жилищна сграда със знака QNG ready се увеличава от 100 000 на 150 000 евро за всяко жилище.

Снимка: Roto

Може да харесате още...