Roto: устойчивост на взлом с взискателен дизайн

Roto

Ако отдавате особено значение на безопасността, трябва да правите компромиси по отношение на външния вид. Това мнение все още е широко разпространено дори при плъзгащите се системи. Според производителя обаче използването на гамата „Roto Patio Inowa“ доказва обратното. Многобройни решения от пластмаса, алуминий и дърво от добре познати доставчици на профили като Aluplast, Gealan и Schüco вече са оборудвани и тествани с индивидуални конфигурации на „интелигентния“ обков. Бъдещи съвместни разработки с други производители са в процес на подготовка.

Стандартните компоненти включват V-образен заключващ щифт от портфолиото Tilt & Turn „Roto NX / AL“. Докато той противодейства на отварянето на крилото, заключващата се дръжка със 100 Nm устойчивост на усукване гарантира, че обковът не може да бъде преместен или отключен отвън. Защитата от пробиване, която е невидима отпред и е монтирана в жлеба, предотвратява отварянето на механизма.

Устройство против изтласкване с два компонента осигурява защита срещу взлом в съответствие с RC 2 . Неговото вертикално сглобяване в горния и долния прекъсващ сектор в крайна сметка предпазва елементите от странично изместване и отваряне.

Няколко успешно завършени RC 2 теста съгласно DIN EN 1627 потвърдиха ефективността на обкова.

Що се отнася до темата „естетика“, могат да се използват силни аргументи. На първо място, защитните елементи могат да се покрият с цветни капаци. На второ място, при „Patio Inowa“ в проходния отвор на нивото на прага не се показват компоненти на рамката. На трето място, филигранните и в същото време силно устойчиви компоненти са много подходящи за реализиране на тесни профили.

Може да харесате още...