Roto засилва дигитализацията

roto

„Дигитализацията в производството не е самоцел, а винаги трябва да води до конкретни подобрения за компанията и нейните клиенти.“ Верен на този принцип, отделът за Технология на вратите и прозорците в Roto се занимава с целеви проекти на Индустрия 4.0 (програма, създадена по инициатива на немското федерално правителство за обединение на промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника). Сега компанията интегрира в производството и роботи. Машинната диагностика онлайн е следващата стъпка в дигитализацията.

„Роботът може да работи в едно и също помещение в непосредствена близост до хората. Той автоматично намалява скоростта си до степен на застой в случай на евентуален сблъсък“, обяснява д-р. Стефан Тимерман. Според него няма нужда от скъпи защитни ограждения. Първият робот е инсталиран в Lövö, Унгария на работна станция с въртяща се маса за монтаж на централно заключване. Задачата на новия „колега“ е да подрежда компонентите, идващи по конвейерната лента, да ги пакетира, да ги етикетира и да ги постави в контейнер за събиране. Големият практически опит служи за определяне на важни параметри за точните спецификации на следващия робот от същия тип, който също ще се използва за опаковане на готови части. Той е определен за машината за автоматично сглобяване, която произвежда обкова Roto NX в големи количества и в две различни дължини.

На по-късен етап дуото в Lövö ще бъде допълнено от транспортна система без шофьор. „Тя трябва да осигури автономно подаване на дълги части както между склада и съответната машина, така и между опаковъчната клетка и склада за готови стоки“, казва Ерньо Кочис, описвайки задачата на тази технология за дигитализация.

Както подчертава управляващият директор на Roto, това води до елиминиране на времето за изчакване и като цяло до ускоряване на производствените процеси.

Продуктите Roto могат да бъдат намерени в продуктовото портфолио на Меезенбург България.

Може да харесате още...