С 3D мапинг показват модерния дом на Есенния панаир в Пловдив

Шоу  с  3D мапинг ще демонстрира как се изгражда модерна къща и как може да бъде превърната в уникат с помощта на новите технологии. Това ще стане по време на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври с участието на фирми от 35 държави. Строителството е основен акцент на тазгодишния делови форум за инвестиционни стоки и технологии.

За първи път цяла палата е посветена на темата „3D технологии и строителство“. Изкуството на визуализацията и индустриалните иновации се свързват в мащабна презентация на решения за цялостно изграждане и саниране на сгради, покривни и подови системи, изолации и защити, мазилки и облицовки. Инициативата е на „МКМ груп“, която ще направи премиера на 3D подове и 3D винили, даващи възможност за авангардни дизайнерски решения.

ЕСЕН 2015 показва подем в строителството и това е много обнадеждаващо, тъй като този бранш е индикатор за развитието на промишлеността, коментира на пресконференция д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който органзира деловия форум. Четири инициатива превръщат изложбата „Стройтех“ в място за бърз трансфер на иновации, добави той.

Една от новите прояви е демонстрационният център за строителна техника. В шоуто на машините специалистите ще видят в действие последни модели подемно-транспортно оборудване, предлагано от „Елтрак България“, „CML България“, „Зет и Ем прайвит Ко“ и „Тайтън машинъри България“.  Новост са и демонстрациите за работа на височина, организирани от „Бултекс 99“.

Тази година в изложбата „Стройтех“  интереса привличат не толкова огромните машини, колкото навлизането на високите технологии в детайлите, осигуряващи комфорт и икономичност,  изтъкна д-р Иван Соколов.

Същият подход създава авангардни разработки и в други области. На ЕСЕН 2015  ще бъде показан първият  български продукт за управление и автоматизация на дома She, месеци след неговата световна премиера в Сингапур. Системата командва дистанционно електроуреди, дава информация за температура, влажност, светлина и чистота на въздуха, известява за пожари и наводнение, обясняват производителите от „Allterco Robotics“.

Инвазията на  роботите е другият акцент на изложението. Няколко компании  демонстрират „умни машини“ за промишлеността и бита. По-широкото им представяне е резултат от нашата инициатива за презентиране на роботиката на ЕСЕН 2014, подчерта д-р  Иван Соколов.

Той изтъкна и засиления интерес на чуждестранните изложители. Открояват се експозициите на Австрия, Беларус, Русия, Китай, Индия, Иран, които са важни пазари за наши фирми. Много добре се развиват търговските взаимоотношения между Чехия и България, заяви на пресконференцията .

Мартина Паржикова, директор на „Чехтрейд“. 10 чешки фирми показват оборудване за строителството, транспорта, добивната индустрия  и водно-електрическите централи на тазгодишния Международен технически панаир.

На него отново присъства и изложбата за автомобили, възобновена под името „Автосвят“.
71-ото издание на деловия форум ще предложи на очакваните близо 50 000 посетители новости и от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване. Съпътстващата програма включва над 25 делови събития.

Експозициите на изложителите, които са разположени в седем палати и откритите площи край тях,  може да бъдат разгледани от 9 до 18 ч., а на  3 октомври – до 14 часа. Билетът струва 4 лева, преференциалната цена за ученици, пенсионери и инвалиди е 2 лева.
 

Може да харесате още...