С димния отдушник Sky FlatGlass на Bilco небето е безкрайно


Bilco представи новия димен отдушник Sky FlatGlass – иновативен продукт, който предлага универсално решение три в едно, тъй като може да се използва като димен отдушник, покривен прозорец и люк за достъп до покрива. Sky FlatGlass може да бъде инсталиран на плоски покриви в широк спектър от сгради с търговско предназначение и жилищни сгради.

Подходящ за монтаж както на нови сгради, така и на съществуващи, Sky FlatGlass може да бъде свързан към BMS (централизирана система за управление на сградата). В случай на пожар или дим Sky FlatGlass се отваря автоматично.

За разлика от много конкурентни продукти, които използват поликарбонатни капаци, Sky FlatGlass е оборудван с единично плъзгащо се покритие от плоско стъкло. Тази характеристика освен функционалност, осигурява добър естетичен външен вид, особено подходящ за многофункционални открити покриви, и изобилие от естествена светлина в интериора.

Благодарение на иновативния дизайн от горен слой от закалено стъкло с ниско емисионно покритие и дистанционер, изпълнен с 90% аргон, Sky FlatGlass е устойчив на удар. Лека алуминиева външна рамка и подсилена вътрешна PVC рамка допълват закаленото стъкло. Всеки конструктивен елемент на Sky FlatGlass е проектиран с грижа за висока енергийна ефективност. Допълнителен стъклен слой за контрол на слънчевата светлина може да бъде поръчан като опция.

Стандартният размер на новия Sky FlatGlass е 1000х1500 мм, което осигурява чиста вентилационна площ от 1 м². За да отговори на индивидуалните изисквания Bilco може да предложи специални нестандартни размери.