С кое стъкло постига устойчивост Калифорнийският университет?

Solarban

Новата сграда на Калифорнийския университет е проектирана с три основни цели: естествено осветление, енергийна ефективност и устойчив дизайн.

Големи остъклени пространства доминират в екстериора на сградата, за да позволят изобилие от естествена светлина, но дизайнерският екип трябва да вземе предвид енергийното въздействие на този амбициозен дизайн. За да подобри максимално зеления дизайн и енергийната ефективност, LMN Architects избира стъклото Solarban® 70 от Vitro Architectural Glass, което предлага оптимална яснота, последователност и ефективност на слънчевия контрол.

Solarban

Стъклото Solarban® 70 постига правилния баланс между форма и функция с прозрачна, неутрална по цвят естетика и безпрецедентен слънчев контрол, и пропускливост на видима светлина (VLT). Когато се комбинира с конвенционално прозрачно стъкло в един инчов изолационен стъклопакет (IGU), стъклото Solarban® 70 има коефициент на усилване на слънчевата топлината (SHGC) 0,27 и 64% пропускливост на видима светлина (VLT).

Производителят на стъкло Glassfab Tempering Services Inc. и компанията Walters & Wolf си партнират в реализирането на брилянтните стъклени стени на шестетажната сграда.

Снимки – Vitroglazings.

Може да харесате още...