Salamander е тазгодишният носител на наградата за устойчивост

Salamander

Въз основа на представително проучване на „Deutschland Test“ и „Focus Money“, Salamander бе избрана и удостоена с наградата за устойчивост за 2020 година, като признание за екологичната, икономическата и социална отговорност, която фирмата следва от години.

Устойчивостта е традиция и система при Salamander. Продуктите се планират внимателно, суровините и енергията се използват отговорно и пестеливо. Новата „100% екологична“  система прозорци „Greta“ е разработена и пусната на пазара в Европа.

Greta

Важен аспект на устойчивостта са екологичните предимства на профилите Salamander и възможността за пълното им рециклиране. Дизайнерските продукти са с уникални повърхности, изработени от алуминий, мед, дърво и много други материали. В сравнение с дървените или алуминиеви профили за прозорци, прозорците Salamander се връщат към затворения продуктов цикъл. Поради тази причина Salamander умишлено използва качествен рециклиран материал в профилите. Мотото на Salamander гласи: „чувствайте се по-добре, за да се справите по-добре „.

От 1917 г. електрическото захранване за производството в централата в Тюркхайм /Унтералгяу се покрива пропорционално от собствена водноелектрическа централа на компанията. Делът на зелената електроенергия от възобновяеми енергийни източници непрекъснато се увеличава. И до днес марката Salamander се характеризира със своята култура на напредък и позитивен маркетинг. Всеки от продуктите се характеризира с идеята за устойчивост, рециклируемост и иновации. Компанията отдава голямо значение на непрекъснатото подобряване на своя въглероден отпечатък. Ръководството залага темата за устойчивост в стратегически документи и се фокусира върху инвестиции в този посока, например чрез увеличаване дела на соларната енергия в производството си.

Може да харесате още...