Salamander – немско качество без компромиси

Повече от десет години водещият немски производител на PVC- профилни системи за прозорци и вратиSALAMANDER Industrie Produkte GmbH, посредством своя изключителен представител – СД “Агенция Митев – Радулов”, предлага на българския пазар своите високотехнологични продукти. Производствената програма на SALAMANDER е изцяло подчинена на качеството. Поради тази причина профилите SALAMANDER, отличаващи се с много високи качествени показатели, на фона на характерното за този продукт на българския пазар ощетяване на даденостите, с цел постигане на ниска цена, отреждат водещо място на марката у нас. Произвеждани само и единствено в Германия профилите SALAMANDER отговарят напълно на изискванията на RAL GZ- 716, т.1 за белите и т.7 за цветните профили. Благодарение на специалната рецепта и технология се осигурява изключително дългия живот на профила – над 60г. ,постига се брилянтно белия цвят и блестяща повърхност, отличителна черта на марката, гарантиращи антистатичноста и светлорезистентноста. Освен бели се предлагат и едностранно и двустранно фолирани профили в цветова гама от над 1600 цвята по RAL и 16 стандартни имитации на дърво. Атракция представляват новите предложения за дървесни декори с екзотичните имена – “Меранти” и “Тиама” от серията Натур лайн на Salamander. С тези си два декора реномираният производител “Кова” преоткрива нови измерения в дизайна на декориращо фолио за врати и прозорци, поредният особено фин и естетичен отпечатък, който фирмата оставя върху прозореца “Salamander”.

За постигане на максимално добра статика на готовите изделия SALAMANDER работи системно със своите партньори в България за влагане на усилващи профили само с дебелина 1.5 мм за белите профили и 2.0 мм за цветните. За това като резултат, българският краен потребител получава прозорци не само с висока светлорезистентност и лесни за почистване и поддръжка, но и надеждни в експлоатацията. И всичко това е в съчетание с атрактивния дизайн на всяка от системите и стремежа на SALAMANDER да адаптира високото качество към покупателната способност на българина .

Профилна система Design 2D
Елегантната линия на Salamander – система Design 2D се състои от три или четирикамерни профили, с конструктивна ширина на касата и крилото 60 мм, с възможност за права и заоблена оптика. Системата е с коефициент на топлопроводимост 1,5 W/m²K, коефициент на шумоизолация 46 db и позволява вграждане на стъклопакет до 32 мм. Използвани са двойни фалцови EPDM уплътнения, осигуряващи оптимално прилепване на крилото към касата с цел максимално изолиране от външната среда. Възможна е комбинация с крило от система Design 3D, при която касата и крилото са в една равнина и това придава допълнителна елегантност на готовия прозорец.

Профилна система Design 3D
Позната като система на атрактивните и модерни форми, Design 3D включва петкамерни профили, с конструктивна ширина на касата и крилото 76 мм. Атрактивният външен белег на системата е изцяло заоблената оптика на профилите отвън и вътре. Тук производителят е постигнал коефициент на топлопроводимост от 1,2 W/m²K и коефициент на шумоизолация 48 db, чрез вградените тройни фалцови EPDM уплътнения, осигуряващи оптимално прилепване на крилото към касата. Системата позволява вграждане на стъклопакет до 48 мм.

Профилна система Brügmann AD
Елегантен дизайн съчетан с първокласна функционалност предлагат профилите от система Brügmann AD, съставени от пет камери. С конструктивна ширина на касата и крилото е 73 мм, като и тук е възможно изпълнение с права или заоблена оптика. Коефициентът на топлопроводимост е 1,3 W/m2K, а коефициент на шумоизолация 46 db. Фабрично са поставени двойни фалцови EPDM уплътнения. Системата позволява вграждане на стъклопакет до 40 мм. Иновантивна опция в декоративното оформление на прозореца, която системата предлага, е алуминиева капачка за монтаж върху външната страна на профила.

Профилна система Streamline 76
Най- масово използваната в България през последните три години система на Salamander – Streamline 76 предлага петкамерни профили, с конструктивна ширина на касата и крилото отново 76 мм. Според различните вкусове е възможно изпълнение с права или заоблена оптика. Коефициентът на топлопроводимост е 1,3 W/m²K, а коефициент на шумоизолация 47 db. Използвани са двойни фалцови EPDM уплътнения. И тук системата позволява вграждане на стъклопакет до 48 мм за максимално повишаване качествата на прозореца. Тази система също позволява монтаж на алуминиева капачка.

Като допълнение към тази система, от м. септември т.г. производителят пуска на пазара седемкамерни основни профили – каса и крило, върхово постижение, с оглед на статика и коефициент на топлопреминаване – под 1,2 W/m²K. Те са с права оптика и със същите габаритни размери, дебелина на стените и контур, като аналогичните петкамерни в системата. Предвидена е същата армировка, инструменти за обработка и настройки на машините. Разпробиването за отводняване и проветряване остава същото и възможностите за остъкляване се запазват.

Освен изброените по-горе основни системи SALAMANDER Industrie Produkte GmbH предлага специални профилни системи за изработка на кепенци, ролетни щори и нестандартни отваряния като отваряне тип – “хармоника”, паралелно плъзгане /VW/, отваряне на хоризонтална/вертикална ос /Schwingfenster/ и плъзгане с повдигане /Hebe- Schiebe- Tür/.

Освен качеството и богатата продуктова гама, основен приоритет за SALAMANDER и “Агенция Митев – Радулов” са многобройните български партньори – оторизираните производители на марката – без които приказката наречена “10 години SALAMANDER в България” би била невъзможна.

Може да харесате още...