Самовъзстановяващи се повърхности чрез трибологично уплътнение

Tricoat-Evo

Сгради в близост до крайбрежието или региони с високи нива на замърсяване – обковът се използва за прозорци и врати по целия свят и трябва да издържа на най-различни влияния на околната среда и климатичните условия. Maco разработи Tricoat-Evo за най-високите изисквания. Високотехнологичното покритие съчетава изключителни свойства на продукта с Maco-Evo ефект и екологичен производствен процес.

Tricoat-Evo допълва гамата Maco с първокласна повърхност Premium, която е истински силов пакет. Четири слоя, включително дуплексен слой с твърдост по Викерс 500 до 600 HV, осигуряват защита в точките на триене. Това прави Tricoat-Evo три пъти по-твърд от стоманата и води до изключително висока устойчивост на износване. Многослойната система също така предотвратява появата на ръжда и защитава особено фитингите, които се използват в сурови зони, като крайбрежни райони, предприятия за отглеждане на храни и животни или киселинни гори. Maco потвърждава това с 15-годишна гаранция за повърхността.

Tricoat-Evo

Ефектът Maco-Evo

Повърхностното покритие е уникално благодарение на горния слой: трибологичното уплътнение с нанокапсули, което се използва и при Silverlook-Evo, осигурява самосмазване и самовъзстановяване на повърхността. Капсулите действат като резервоар за смазочни материали и защитни вещества, възпрепятстващи корозията. Ако повърхността е повредена, тези вещества се отделят и отново запълват драскотините. Това уплътнение е уникално в индустрията и се предлага единствено от Maco.

Благодарение на малката дебелина на слоя и новото самосмазване фитингите се движат много по-гладко от преди. Висококачественият външен вид на неръждаемата стомана предоставя на производителите нови възможности за диференциране на дизайна.

В духа на околната среда и устойчивостта

Maco предлага Tricoat-Evo за цялата продуктова гама. Първокласната повърхност отговаря не само на качеството на продукта, но и на най-новите законови изисквания за опазване на околната среда и устойчивост. Процесът се характеризира с ниски температури на изпичане и по този начин с по-ниски енергийни изисквания. Екологичното пречистване на отпадните води, при което 97% от произведените отпадни води могат да бъдат рециклирани в производствения процес, както и намаляването с 50% на тънката утайка, която се образува и трябва да бъде изхвърлена, са видимо доказателство за твърдението, че е разработена модерна, екологична технология за уникално устойчиви повърхности..

* Трибология е науката за контакта и триенето между тела, които се движат едно спрямо друго. Изследва триенето, смазването и износването на всички машинни елементи, подложени на износване вследствие на триенето: лагери, зъбни колела, предавки, двигатели, линейни направляващи и др. Тази наука освен с разработката на подходящи смазващи вещества се занимава с качеството на триещите се повърхности и покритията им.

Снимки: Maco

Може да харесате още...