Съседи зазидаха прозорците на пенсионерка

Строителни работници зазидаха прозорците на къща в град Стамболийски, в която живее 75-годишна жена.
Снимките обиколиха социалните мрежи и предизвикаха бурно възмущение.

Къщата на пенсионерката се намира на ул. „Сливница” 26 в Стамболийски. Тя и съседите й от години се съдят, а в момента делото е във Върховния съд.

„Хора зазиждат прозорците на други хора. Било законно, защото имало разрешение от главния архитект на общината за построяване на двуметрова улична ограда. Ако така се строи улична ограда, здраве му кажете. Очевидно тя е по-важна от това, че в къщата живее възрастна жена и че нейните прозорци ще бъдат не след дълго в историята. Водят се дела по случая с години. Има и други потърпевши от същите „съседи“. Моля помогнете, за да се спре неспазването на каквито и да било закони!“, призова Маринела Стефанова, която разпространи снимките на абсурдната ограда.

През 60-те години на миналия век на мястото на къщата, чийто прозорци се зазиждат имало барака. Строежът на масивната сграда обаче не бил отразен в действащия регулационен план на квартала.

„Частта от сградата, попадаща по общата регулационна граница между двата имота, не е отразена“, съобщиха от Община Стамболийски. Затова и собственикът на съседната къща, в чийто имот се вдига оградата, е изкарал през юли 2016 г. разрешение за строеж на плътна, масивна ограда по общата граница на двата имота, като оградата е предвидено да се изпълнява изцяло в имота на възложителя.

„Поради факта, че частта от жилищната сграда, която е засегната от строителството на оградата, не е отразена в Регулационния план”, уточниха от общината.

Междувременно кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев издаде заповед, с която спира строежа на масивната ограда. Причината е липса на документ Образец 2, който се попълва от геодезисти.

Очаква се решението на Върховния съд дали къщата на пенсионерката е незаконна.

monitor.bg

Може да харесате още...