Създадоха изкуствен прозороц за слабоосветени помещения

Проблемът с осветяването  на помещения с малко на  брой прозорци е решен от компания Bright Blind, разработила уникален източник на естествена светлина – изкуствен прозорец. На пръв поглед, нововъведението прилича на стандартен пластмасов прозорец с хоризонтални щори, които позволяват да влезе определено количество слънчева светлина.

Известно е, че физическото и психическото състояние на човека е лошо, когато се намира в слабоосветено помещение. Не е тайна също, че някои офиси и апартаменти не могат да се разглеждат като комфортни, поради недостатъчния брой прозорци или поради малкия им размер. Допълнителен източник на светлина на тези места може да стане изкуственият прозорец на Bright Blind.

Иновацията е  оригинално осветително устройство, имитиращо пластмасов прозорец. Задният електролуминисцентен панел излъчва светлина, която близка до естествената. Силният светлинен поток позволява да се осветят и най-отдалечените и сенчестите ъгли на стаята. Интензитетът на задното осветяване може да се регулира.

Продуктът на Bright Blind лесно може да се интегрирани в жилищни и офисни интериори – дизайнът и качеството на излъчваната светлина са почти неразличими от конвенционалните пластмасови прозорци. Изкуственият прозорец на Bright Blind е една от най-успешните разработки, решаващи проблема с нискоосветените помещения.

Може да харесате още...