СБКИ представя нова система за микровентилация

sbki

Интерес на БСС предизвика показаната от СБКИ система за микровентилация, умело демонстрирана чрез осветяване на фугата крило-каса.

Вентилирането се постига посредством отместване на крилото успоредно на себе си на 6 мм навътре в помещението – паралелно отместване. Това позволява на въздуха да цуркулира отдолу и отгоре по целия периметър на крилото. Отдолу влиза свеж външен въздух, отгоре излиза топлият замърсен въздух. Същевременно визуално не се забелязва, че прозорецът е отворен и не духа, въздухът се опреснява. Това се постига само с въртене на дръжката в различни посоки. Обковът на Wink-Haus, ползван от СБКИ позволява 4-положения: затворен плътно, отворен по вертикална ос, отворен по хоризонтална ос и паралелно отместен.

sbki

Обковът е същевременно и с висока степен на сигурност – клас WK2. Не се разбива отвън и не се вижда, че крилото е отместено. Това се постига посредством стоманените насрещници със специфична конструкция и поставени достатъчно наблизо по периметъра.

sbki

Още новости на техниката. Освен ръчно – с дръжка, задвижването може да се осъществи и чрез мотор, който може да се командва дистанционно – от клавиатура,от компютър, от gsm, да е свързан с датчик за влага, за вятър, за температура, с часовник… така се задоволяват и най-взискателните клиенти. Това не каприз. Можете да отваряте прозорци, които са нависоко, недостъпни, да предпазите малки деца от отваряне на прозореца. Можете да проветрявате при достигане на определена влага, за да не се събира мухъл, да намерите дома или вилата си със свеж въздух след като сте отсъствали няколко дни, даже месеци.

sbki

Ако спре токът или по друга причина няма ел. захранване, моторът се превръща в дръжка и посредством нея, можете да отваряте и затваряте. Е, дръжката – мотор не е от най-удобните за ръката, но върши достатъчно добра работа.

sbki

Може да харесате още...