Schörghuber разширява асортимента си от врати за влажни и мокри помещения

schoerghuber

В басейни, душ-кабини, промишлени кухни и други помещения с високи хигиенни изисквания е важно вратите да издържат на директна влага. Сега немската компания Schörghuber разширява продуктовата си гама от врати, предназначени специално за влажни и мокри помещения. Вратите, тествани по DIN EN 16580 и RAL RG 426-3, отговарят на стандартната група за най-високи натоварвания 4 (екстремни).

schoerghuber

Влагозащитните врати от дърво и дървесни материали са много здрави и устойчиви, благодарение на специалната технология на производство и ламинат HPL. В допълнение, могат да се комбинират и други функции като пожарозащита, защита от дим, звукоизолация, защита от взлом, радиационна защита и т.н. Новите врати на Schörghuber са идеални за райони, където има краткотрайна висока влажност на въздуха или дори леко мокрене. Това включва и помещения, в които няма възможност за вентилация и се появява временна кондензация.

schoerghuber

Такива врати често се използват в бани, душ кабини, фоайета на басейни или стаи без вентилация от прозореца. Вратите на мокрите помещения, тествани в съответствие с DIN EN 16580 и RAL RG 426-3, са изработени от дърво и материали на база дърво, но са нечувствителни към влага поради специалния производствен процес и специално оборудване. Поради строгите хигиенни изисквания в специфичните области на приложение често се изисква почистване със силни почистващи препарати, които в дългосрочен план могат да увредят конвенционалните врати и обкова. Поради това висококачествените неръждаеми фитинги и брави със специално покритие на компанията също осигуряват антикорозионна защита.

За повече информация: Schörghuber

Може да харесате още...