Schüco остава стабилен въпреки затруднените световни пазари

Schüco

Глобалният растеж през 2020 г. се оказа голямо предизвикателство поради пандемията от Ковид-19 и свързаните с нея мерки и ограничения. Въпреки това строителната индустрия успя да се разшири предпазливо. Все още преобладаващите благоприятни условия за финансиране и непромененото високо търсене на жилищна площ, особено на германския пазар, имаха стимулиращ ефект върху растежа. Групата Schüco приключи финансовата 2020 година с оборот от 1,695 милиарда евро и остана малко под оборота от предходната година, който беше 1,750 милиарда евро, въпреки тежката глобална икономическа ситуация.

Средно 5650 души са работили за групата Schüco през 2020 г. Собственият капитал на Schüco Group остава непроменен – ​​около 70%. Schüco има дейност на 47 места по целия свят и е международно активна в повече от 80 страни.

Развитие на поделението за метални конструкции

Значителните икономии на разходи във всички страни направиха възможно да се смекчат негативните ефекти върху приходите в Европа като цяло, така че отделът за метални конструкции успя да постигне продажби от 1 млрд. и 065 милиона евро в този регион на продажби. За Германия продажбите са 520 милиона евро, 1,5 процента под нивото от предходната година. Въпреки пандемията международното подразделение генерира продажби от 260 милиона евро.

Развитие на подразделението за пластмаси

Отделът за пластмаси се развива като цяло положително въпреки кризата и отбелязва ръст през финансовата година, който е малко под очакванията. Европейските пазари за продажби се развиват хетерогенно. Пазарите в Полша и Холандия бяха двигателите на растежа. Като цяло това подразделение постигна продажби от 280 милиона евро; на основния пазар на Германия продажбите от 115 милиона евро бяха около 7% над нивото от предходната година.

Цифрова пътна карта

През 2020 г. стана ясно, че генералните изпълнители и планиращи силно насърчават дигитализацията в собствената си „екосистема“ (ключова дума „Затворена BIM“), така че безпроблемната интеграция с асистенти и инструменти за планиране на прозорци, врати и фасади става все по-важна. В същото време, повече от всякога има нужда в металоконструкциите да се оптимизират методите на работа чрез използването на цифровизация. Schüco разшири портфолиото от решения и внедри интерфейси за двете области на приложение, за да позволи безпроблемна работа.

Първият конкретен проект за развитие с Kuka AG, автоматизирано товарене и разтоварване на установената 5-осна обработваща машина Schüco AF 500 от робот Kuka, беше реализиран през 2020 г. Този проект води до разширена цифрово автоматизирана обработка за клиенти на Schüco при металните конструкции. Вече се работи и върху онлайн платформата Schüco Innovation Now. Целта е постепенно да се информират хората по целия свят и по всяко време на деня за тенденциите и темите, както и за събитията в детайли за новите продукти, системи и услуги от Schüco от януари 2021 г.

Развитие на продуктите

През 2020 г. един акцент беше върху разработването на цялостни концепции и координирани продукти за облицовка на сградите. Акцентът беше особено върху сливането на форма и функция. Разработени са решения за безпроблемно интегриране на плъзгащи врати и прозорци във фасадни конструкции, които в момента се инсталират за първи път в групата Schüco.

Мотивация в зелено

Амбициозните цели за намаляване на CO2, които Schüco е разработил за своите бизнес дейности заедно със Световния фонд за природата (WWF), в съответствие с Парижкото споразумение за опазване на климата, спомагат за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса. Сътрудничеството с WWF току-що бе удължено в дългосрочен план.

През 2020 г. Schüco продължи напред с различни мерки за намаляване на консумацията на енергия и по този начин и на влиянието на CO2 нагоре и надолу по веригата на стойността. През декември 2020 г. Schüco успя да разшири портфолиото си Cradle to Cradle със седем системи и да сертифицира отново всички съществуващи системи.

Може да харесате още...