Schüco TipTronic осигурява комфорт на най-високо ниво

Schüco TipTronic

С новото мехатронно поколение обков Schüco се поставя нова дефиниция за автоматизацията на алуминиевите прозорци. Този изключителен обков може да бъде използван както при индустриални обекти, така и в областта на жилищното строителство. При всички случаи едно е сигурно – високото ниво на функционалност на прозорците и естетичният им вид значително ще увеличат престижа и цената на недвижимия имот. Защото Schüco TipTronic убеждава не само с предимството на енергийния мениджмънт за намаляване на разходите, но и с външния си вид, с изцяло скрит обков и тесни видими ширини. Наред с това прозорецът се управлява лесно и удобно – механично с дръжка или с натискане на бутон, през PC или контролен панел Schüco, а също и с дистанционно управление.

Schüco TipTronic

Практически ползи

Schüco TipTronic е атрактивен както за специалистите от областта на проектирането и изработката, така и за самия потребител. Докато лесният и бърз монтаж е преимущество за производителите на дограма, архитектите се възползват от голямата свобода при оформление. Инвеститорите пък оценяват предимствата на автоматизирането и интегрирането в сградната автоматизация – комбинация от високо качество и сигурност.

Schüco TipTronic

Икономия на енергия през нощта

Функцията за вентилация „Охлаждане през нощта” при моторно задвижвани прозорци е една много икономична допълнителна функция за естествено проветрение, при която без допълнителни разходи за енергия се постига охлаждане. През нощта, например между 22.00 и 6.00 часá, когато навън е по-студено отколкото вътре в сградата, през автоматично отворените прозорци нахлува свеж въздух в помещенията и ги охлажда до приятни температури. Това спестява ценна енергия за климатизация на сградата и чувствително увеличава комфорта, мотивацията и продуктивността на онези, които сутрин са в помещенията.

Икономия на енергия чрез автоматизация

Предвид покачващите се цени на електроенергията, енергийният баланс на една сграда придобива все по-голямо значение. В този контекст Schüco предлага иновативни решения на тема „Energy2 – икономия и добив на енергия“ чрез електрическо свързване в мрежа и автоматизирано управление. Идеалното съчетание на вентилация, засенчване, контрол на температура и сила на вятъра заедно с вътрешно осветление и регулиране на отоплението и климатизацията крие в себе си огромен потенциал за икономия на енергия.

Schüco контролен панел

Контролният панел Schüco допълва дигиталната автоматизация на сградата с един функционален и стилен елемент за управление. Цялата техника на сградата като прозорци, слънцезащита и климатизация се управлява само чрез touchscreen от едно място. Актуалният статус се изобразява на дисплея, като настройките на изображението могат да се конфигурират според индивидуалните изисквания. Контролният панел Schüco – цялостно функционално решение за сградна автоматизация.

Предимствата:
– лесно управление;
– touchscreen -дисплей за управление, изображение и настройка;
– управление на помещение или етаж;
– LAN-интерфейс;
– поддържа EIB и LON;
– елегантен дизайн, плоска конструкция.

Schüco TipTronic

Енергия и сигурност

По данни на криминалната статистика през последните няколко години крадците проникват най-често през прозорците и френските прозорци – именно там е било началото на всеки втори взлом. В тази връзка системите за прозорци на Schüco се отличават с изпитани качества.

Обковът Schüco TipTronic осигурява по-голяма защита срещу взлом до WK2 посредством модулните осигурителни блокиращи устройства, задействащи се на няколко места. Контактори следят и изпращат съобщения за състоянието на прозорците към системите за контрол на сградата и към алармените инсталации.

Интегрирана терминална защита автоматично отваря отново прозореца, в случай че при затваряне има препятствие в зоната на затварянето. Тази терминална защита отговаря на Клас на защита 2.

Schüco сензори

Сензорите са неизменна част от сградната автоматизация, тъй като те дават необходимата информация за наблюдение и управление на системите за управление на сградната обвивка. Schüco предлага най-различни сензори за отчитане на физическите състояния вътре и вън от сградата, напр. за вятър, дъжд, CO2 или температура.

Сред най-важните сензори за една сградна автоматизация са магнитните контакти Schüco, които следят преди всичко състоянието на прозорците, вратите и таванските прозорци. Те сигнализират, ако даден прозорец е отворен/затворен или е заключен/отключен, като по този начин осигуряват повече сигурност.

Предимства:
– контрол на отворено състояние (отворен/затворен);
– контрол на заключено състояние (заключен/отключен);
– комбиниран контрол на отворено и заключено състояние;
– свързване към известяващи за взлом централи, фасадна контролна техника и управление на отоплението;
– заключващ елемент;
– данни за атмосферните условия (напр. слънце, вятър, дъжд, лед и температура);
– вътрешна температура;
– ниво на СО2 в помещението;
– сила на осветлението;
– съобщения за запис на време и присъствие;
– сертифициран от VdS Клас В и С.

Енергия и дизайн

Модерната сградна обвивка като носител на автоматизирани функции придобива все по-голямо значение, а заедно с това се повишават и изискванията към дизайна. При интегрирането на моторно-задвижвани механизми и управления в особено тънки алуминиеви и стоманени профили балансът между форма, функционалност и повърхност е решаващ.

Наред с изчистените линии, постигнати чрез скрит мехатронен обков, за атрактивна оптика допринася най-вече стилният дизайн на дръжките Schüco. Дизайнерската линия на дръжките Schüco придава цялостен облик на системите за прозорци и врати и на плъзгащите системи.

Дистанционно управление Schüco

Отваряне, затваряне, вентилация – лесно и сигурно с едно натискане на копчето. Наред с Schüco TipTronic, новият TipTronic AvanTec с една или няколко честоти предлага максимален комфорт при автоматизираното управление на прозорци и оберлихти в комбинация с обков Schüco TipTronic.

Моторно задвижваните слънцезащитни системи Schüco могат също да се управляват лесно и удобно през дръжката. Всички дръжки на Schüco AvanTec се предлагат в стила на дизайнерската линия на дръжките Schüco.

Schüco TipTronic

Може да харесате още...