Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ (СБВПФ) събира бранша на кръгла маса в София

На 7 юни 2017 г. (сряда) от 9:30 ч. в „Кeпитал Форт“, зала „Ню Йорк сити“ (бул. Цариградско шосе №90) ще се проведе кръгла маса с международно участие на тема:

„Производство, монтаж, сервиз и обслужване на пожароустойчиви врати и прозорци в България, прилагане на добрите практики на страните членки на Европейския съюз в периода на съвместно прилагане на местното законодателство и продуктовия стандарт БДС EN 16034:2014″.

Форумът е организиран от Сдружение “Български врати, прозорци и фасади (СБВПФ), което обединява основните фирми в бранша.

Участие ще вземат представители на: Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ); Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН); Главна дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗС); чуждестранни гости и представители на партньорски компании и сдружения от Полша, Германия и Италия; български фирми и браншови организации.

sponsori

На кръглата маса ще бъде обсъден продуктовият стандарт БДС EN 16034:2014, който регламентира изискванията за безопасността и функционирането, приложими за всички продукти с характеристики за устойчивост на огън и/или управление на дим, за използване като прегради срещу огън и/или дим, и/или аварийни изходи. Ще бъдат разгледани въпроси, свързани с неговите валидност, приложения и изпитвания, а също ролята на лицата за оценка на съответствието и на националното законодателство.

Програма:

Регистрация: 9:30 – 10:00 часа

Първа част: 10:00 ч.

1. Откриване
инж. Вирджиния Йонкова – Главен секретар на СБВПФ

2. Продуктов стандарт БДС EN 16034:2014 Комплекти пешеходни врати, врати за промишлени и търговски сгради и за гаражи и отваряеми прозорци. Стандарт за продукт, експлоатационни характеристики. Характеристики за устойчивост на огън и/или управление на дим:

– Обект и област на приложение. Приложение на стандарта в България (Марио Петров-АРП ООД)

– Изпитвания по стандарта (Детелин Спасов-Ф Плюс ООД)

– Роля на лицата за оценка на съответствието (Дедал-оценяване и сертификация ООД)

– Стандарта и националното законодателство (Антон Дончев-ТП Геце, България)

Кафе-пауза: 11:20 ч. до 11:40 ч.

Втора част: 11:40 ч.

3. Монтаж на пожароустойчиви врати, прозорци и витрини:

– Декларация издавана от монтажната фирма, че монтажът е извършен съгласно изискванията описани в Ръководството за монтаж на производителя и начина на монтаж на изпитания образец (Живко Живков – Елит МС ООД)

– Проблеми при предаването на вратите – подмяна на документи и табелки (Борис Главчовски– Хьорман България ЕООД)

4. Дискусия

Обяд: 13:00 ч. до 14:00 ч.

door

Сдружение “Български врати, прозорци и фасади” (СБВПФ) с председател инж. Христо Щерев, е създадено през 2004 г. и е редовен член на Българска Стопанска Камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Организацията е сдружение с идеална цел и обединява български и чуждестранни фирми – производители, търговци и вносители на врати, прозорци, заключващи системи, обков, профили, стъклопакети, уплътнители и машини за производство.

Може да харесате още...