SecuForte: нова концепция за защита на прозорци от чисто механичен тип

SecuForte

Със SecuForte, немската компания Hoppe предлага нова концепция за защита от взлом за прозорци – в затворено и наклонено състояние, дръжката на прозореца и квадратният щифт са отделени и бравата се заключва автоматично. Дръжките, осигурени със SecuForte, могат да се управляват само отвътре и само чрез натискането им по посока на розетката.

SecuForte

Така защитени, бравите не предоставят никаква възможност за манипулация от страна на зложелателите. Когато дръжката е отделена от квадратния щифт е почти невъзможно да се управлява отвън. Така крадец, който иска да завърти дръжката отвън, може да отвие дръжката от розетката с груба сила, но дори тогава квадратният щифт остава сигурно на мястото си. По този начин прозорецът не може да бъде отворен и опитът за взлом се осуетява.

SecuForte

Бравите SecuForte се управляват малко по-различно от обичайното: за да отворите прозореца, дръжката се натиска в посока на розетката. Това освобождава ключалката на дръжката и позволява въртенето на бравата, както обикновено. Когато затваряте или накланяте прозореца, дръжката се заключва отново и може да се управлява само чрез повторно натискане.

За контакти и допълнителна информация – Меезенбург България.

Вижте също...