Седмица на дизайна в Милано – преоткрийте красотата на стъклото

OmniDecor

OmniDecor представя нова палитра от екологично лакирани цветове и текстури за гравиране върху стъкло. Чувственото преживяване, директно и лично, е от съществено значение за разбиране същността на работата на OmniDecor.

Стъклото – декорирано, гравирано, текстурирано и оцветено – трябва леко да се докосва, хваща, гали, за да се разбере напълно приносът, който може да предложи за креативността на дизайна и откриването на пространства и повърхности. За Fuorisalone компанията представя разработките на две семейства продукти: DecorOpal Color Collection и DecorIdea Design. Първото е колекция от лакирано стъкло, обогатено с нова палитра от пастелни цветове. Цветовете са постигнати с органични и екологични бои, резултат от иновативна и устойчива производствена технология. DecorIdea Design е колекция от гравирано стъкло, при което повърхностното гравиране му придава поразителна триизмерност.

Гравираните и дълбоко набраздени декорации в стъклената повърхност, създават нестандартни тактилни повърхности. Проектът за пространствена и визуална реорганизация на шоурума, поверен на Лидия Ковело, има за цел да превърне посещението в среща, която насърчава обмен на опит, техническа консултация относно морфологичните и структурните характеристики на стъклото и неговите по същество безкрайни вариации. И най-важното, той ви позволява да докосвате повърхностите, улавяйки удоволствието и уникалността на усещанията, които те ви дават. Защото стъклото трябва да се пипа, гледа и гали като дреха от светлина.

Може да харесате още...