Седмият най-висок небостъргач в света блести със стъкла от CSG Holding

Glass 1
Базираната в Чикаго архитектурна фирма Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) наскоро завърши строителството на 530-метров остъклен небостъргач в Тиендзин, което го прави най-високата сграда в Северен Китай и седмата по височина в света. Всички фасадни стъкла са произведени от CSG Holding, най-големият производител на архитектурно стъкло в Китай, с помощта на оборудване от Glaston. За проекта са доставени около 476 уникални стъклени панела.

Разположен в зоната за икономическо и технологично развитие на Тиендзин, в североизточния пристанищен град, новият красив финансов център „Тиендзин“ е едно от последните доказателства за отдадеността на SOM към съвършенство, иновации и устойчиво развитие. Сградата има красива флуидна форма и висококачествен и функционален фасаден дизайн, изцяло от стъкло.
Glass 2

Нетрадиционната, заоблена форма на структурата изисква много сложна стратегия за изпълнение на остъкляването. Комплексността допълнително се повишава от изискването на инвеститора да се използва плоско стъкло дори там, където е най-лесно да се приложат горещо или студено огънати стъкла. Брайън Лий, партньор в SOM, който ръководи концепцията за архитектурен дизайн на небостъргача, коментира: „Част от нашия успех с тази конкретна сграда се дължи на създаването на ефективна и устойчива концепция за външен дизайн. Използвахме висококачествени двойни стъклопакети с нискоемисионно покритие и вграден изолационен панел между стъклата за намаляване на разходите за отопление и климатизация. Стъклото винаги ще бъде много търсено за всякакъв тип сгради, защото хората искат да имат невероятни гледки и усещане за дневна светлина. Особено ако бъдат намалени отблясъците и загубата или акумулирането на топлина в зависимост от локалния климат, се постигат икономии на енергия.“

Стъклената промишленост непрекъснато търси начини за повишаване качеството на сградите. Например при студен климат успешно се прилага троен стъклопакет. А добитата слънчева радиация в сграда с фасада от почти 90% стъкло, може да се използва за производство на топлина в климат, където преобладава отоплението. Освен това в тези сгради може да има много висок процент изолация. Ето защо висококачественото остъкляване предлага огромен потенциал за икономия на енергия и намаляване на емисиите на CO2.

Може да харесате още...