Сен Гобен подпомага енергийната ефективност и отговорната архитектура

Днес, 21.06.2012г, под егидата на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев и с участие на г-н Делян Добрев – Министър на икономиката, енергетиката и туризма, г-жа Десислава Йорданова – Директор на Дирекция „Жилищни политики” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството и г-н Кирил Георгиев – Изпълнителен Директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие, се проведе Българският ден за енергийна ефективност, част от  Европейската седмица на устойчива енергия.

Събитието се организира от Обединение Сдружени софийски архитекти и ВБ Студио, както и с подкрепата на Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България.

По време на третата конференция за Енергийна Ефективност и Отговорна Архитектура международният маркетинг директор на концерна Сен Гобен, г-н Славомир Шпунар, сподели, че 40% от общата консумация на енергия в Европа идва от 160-те милиона съществуващи сгради, а 3/4  от консумираната енергия се използва за отопление и охлаждане.
Господин Шпунар изрази становище, че до 90% от изразходваната енергия за отопление и охлаждане могат да бъдат намалени чрез използване на съществуващи и добре доказани енергийно-ефективни техники.

Като част от международна компания с 350-годиншна история всички направления на Сен Гобен в България – Изовер, Ригипс, Вебер и Сен Гобен Глас следват ясно стратегията и приоритетите на концерна. Световното лидерство на компанията се дължи именно на иновативните решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда, каквито са решенията в областта на фасадните топлоизолационни системи, фото-волтаични панели, енергийно ефективното остъкляване и системи за сухо строителство за максимален жизнен комфорт.

Сен Гобен участва в редица организации за създаване на нови норми и стандарти в строителството, и за енергийна ефективност (HQE, BREEAM, LEEDS, DGNB и т.н.). В рамките на концерна се спазва и стандарт за намаляване на CO2 емисиите в рамките на всички сгради собственост на Сен Гобен.

—————————————————————————–
Сен Гобен
С вековна международна история, която започва във Франция още през 1665, Saint-Gobain Group е световен лидер на пазара на строителни материали, предоставяйки иновативни решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда.
Концернът оперира в 64 страни с отчетени продажби от 42 млрд. евро за 2011, а общият брой на служителите й в световен мащаб е 190 000 души.
Иновацията е в основата на стратегията за развитие Сен Гобен. Концернът разполага с 20 изследователски центъра и 100 центъра за развойна дейност, бюджетът на компанията за развойна дейност през 2010 година възлиза на 402 милиона евро
Сен Гобен е световен или европейски лидер във всяко една от бизнес направленията си.

На българския пазар Сен Гобен е представен чрез компании Изовер – изолации от минерални стъклени и каменни вати, Ригипс – системи за сухо строителство, Вебер – фасадни решения, системи за полагане на керамични покрития, строителни и технически разтвори, Сен Гобен Глас – стъкла.

Може да харесате още...