Сензор в обкова на дограмата сигнализира за отворен прозорец

Roto_3

Roto Com-Tec е безжичен сензор, захранван с батерии, който осигурява надежден контрол на състоянието на прозорците. Уредът се инсталира бързо и лесно върху магнит, който разпознава позицията на обкова и се монтира върху рамката на прозореца. Информацията се предава посредством апликация за мобилно устройство (смарт телефон или таблет). Така обитателите имат възможност да реагират адекватно, ако например започне да вали или прозорец бъде отворен по друга причина – и могат да следят в реално време и от разстояние състоянието им. Всяка промяна веднага се разпознава от устройството и се предава чрез нотификация на мобилното приложение.

Сензорът се монтира посредстом винтове в ъгъла на рамката и предлага много по-добра надеждност от уреди, които само се залепят. Позициите на обкова и крилото на прозореца се „инспектират“ чрез система от магнити. Местоположението на устройството в прозореца го предпазва от замърсявания и повреди, а погледнато отвън и в затворено състояние на прозореца, то остава скрито и безпроблемно се вписва във всеки дизайн.

Иновацията на фирма Roto e принос към развитието на продуктите за умен дом и по думите на компанията предлага адекватно за пазара, широко приложимо и технически смислено решение за потребителите.

В портфолиото на Roto са включени три варианта, покриващи различни изисквания: Версията Basic идентифицира дали прозорецът е отворен или не, Comfort дава допълнителна информация и за заключващия механизъм на крилото, т.е. за позицията на крилото и на обкова. Вариантът Comfort S разполага с опция за допълнително следене на сътресения, ъгъла на наклона или опити за взлом. Същевременно са изключени възможни странични шумове или еднократни събития. Допълнителна сигурност и продължителност на употребата осигуряват кодираният пренос на данни, диагностиката за повреди и удълженият период на използване на захранващата батерия.

Не на последно място следва да се спомене и свързването на разработката с EnOcean – независимия, световно сертифициран и наложен протокол за безжичен пренос на данни, който осигурява надеждна сензорна комуникация на големи разстояния. Към тази отворена система могат се включват много съществуващи компании с лансирани продукти за умен дом и така се гарантират новаторски и сигурни решения за бизнеса и крайните клиенти. Свързването с EnOcean позволява интегриране на разработката в системи за умни домове.

Устройството може да се използва за различни прозоречни системи и материали на рамките – дърво или пластмаса, плъзгащи, с вътрешно отваряне и други.

Може да харесате още...