Сертифицирана противовзломна защита за прозорци от Kneer-Südfenster

Kneer 1

Kneer-Südfenster произвеждат специални прозорци с противовзломна защита с клас на съпротивление RC3 в различни варианти. Пластмасовите дограми KF 714, KF 724 и KF 734, както и алуминиево-пластмасовите AKF 714, AKF 724 и AKF 734 са подложени на множество тестове от независимия специализиран институт ift в Розенхайм. Всички шест системи издържат с отличен RC3 изпитанията при тежки условия и са с доказано противовзломни качества.

Предпочитан избор при високи изисквания за сигурност

Kneer-Südfenster влагат много време и знания в разработването на своите RC3 прозоречни решения. Известно е, че в Германия повечето влизания с взлом в еднофамилни домове се извършват почти винаги през вратите и прозорците на наземните тераси и етажи, обикновено чрез лостови инструменти. Мерките срещу взлом се оказват изключително ефективни в практиката, тъй като при достатъчно добро съпротивление опитът за влизане често се прекратява. При прозорци и балконски врати се препоръчва клас на съпротивление RC2. При обекти с по-големи изисквания към сигурността, както и за противодействие в случаите на добре подготвени с инструменти престъпници, се препоръчва използването на прозорци и врати с клас на съпротивление RC3.
Kneer 2

Високи резултати в множество тестове

Защитните дограми от пластмаса и алуминий са произведени от Kneer-Südfenster с профилните системи Rehau Synego и Geneo от изцяло подсилен влакнест композитен материал Rau-Fipro, подсилен с фибростъкло. Стабилизиращото фибростъкло в профилите на крилото позволяват лесното интегриране на тежки защитни стъкла. Обширни тестове са проведени и проследени от експертите на института ift в Розенхайм в продължение на няколко дни. Тествани са еднокрилни и двукрилни прозорци с отваряне чрез завъртане и накланяне и завъртане, както и връзките при различни видове отваряне. Резултатът от тестовете показва, че рамковите конструкции, защитните стъкла и обковът Roto NX са оптимално комбинирани, така че да издържат с отлични резултати изпитанията.

Икономично серийно производство

Важно изискване при разработването на RC3 прозорци от страна на Kneer-Südfenster е постигането на повишен стандарт за безопасност по икономичен начин, така че дограмите да могат да се произвеждат серийно. В допълнение, експертите придават голямо значение на факта, че прозорците преминават RC3 теста, дори и при по-трудни инсталационни ситуации.

Вижте също...