Сертифицирани системи Schüco за пасивни сгради

Пасивните сгради съчетават несравним комфорт с много ниско потребление на енергия. Качественият проект и точното изпълнение, заедно с висококачествените прозорци, високото равнище на изолация и вентилация с рекуперация на топлината, са ключовите елементи в строителството на пасивни сгради. Пасивната сграда цели определено ниско равнище на енергопотребление и Schüco предлага няколко сертифицирани решения за това.

За всички, които са избрали да използват пластмасови прозорци за своята пасивна къща Schüco предлага Schüco Corona Alu Inside. С тази седем-камерна профилна система се постига много висок коефициент на топлоизолация, недостижим до този момент без допълнителни мерки. Патентованата съставна технология: алуминий – пластмаса (в сравнение с  конвенционалните профил) значително укрепва конструкцията на пластмасовия профил, като по този начин може да бъде избегната стоманената армировка. Отстраняването на този мост за преминаване на топлина повишава значително изолационните стойности на профилите.

При ползването на енергооптимизираните прозорци Schüco Corona Alu Inside се намалява с до 33% енергийната нужда. В една еднофамилна къща може да се спести до 1.441 литра гориво за отопление на година. Едновременно с това се спестява на околната среда около 4.546 кг въглероден двуокис на година. Освен иновативната си профилна технология, енергоспестяващият прозорец Schüco Corona Alu Inside ви предлага предимства като висока шумоизолация и устойчивост на атмосферни влияния, благодарение на наличието на три независими уплътнителни камери. Отличните стойности на топлоизолация правят енергооптимизирания прозорец Schüco Corona Alu Inside  изключителен. Той допринася за чувството на уют като не позволява  понижаването на температурата от външната страна на рамката при настъпване на зимата да бъде усетено в помещението. По този начин значително се намалява появата на влага и конденз.

Специално внимание се отделя на сигурността: енергооптимизирания прозорец Schüco Corona Alu Inside  предлага висока устойчивост на материала и строителна дълбочина от 82 mm с вграден обков. Въпреки отличните топлоизолационни качества профилът остава елегантен и тънък и позволява навлизането на светлина в помещението. Сигурността е една от основните потребности на всеки човек. Особено в собствения си дом човек трябва да се чувства абсолютно сигурен. С усъвършенстваната техника на енергооптимизираните прозорци Corona Alu Inside можем да допринесем за вашето чувство на сигурност, като затрудним крадците и влизането с взлом. Увеличението на строителната дълбочина и модерения и сигурен стоманен обков правят залостването на прозореца ви възможно най-добро. Самостоятелно, без допълнителни укрепвания (усилвания) прозорецът Schüco Corona Alu Inside достига до защитен клас 2 (RC2).

За тези, които се нуждаят от сертифицирана за пасивни сгради система за алуминиеви прозорци Schüco предлага AWS 112.IC (Insulation Cover).

Тази система за прозорци, отговаря на високите изисквания за пасивни къщи. Schüco AWS 112.IC съчетава предимствата на алуминиевите прозорци, а именно стабилност, многобройни възможности за боядисване на повърхността, устойчивост и дълъг живот с една изключителна топлоизолация, като с това създава нов стандарт за алуминиеви прозорци на пазара. Системата реализира коефициент на топлоизолация Uf≤0,8 W/(m²K) при 120 мм видима ширина на профила, отговарящ на стандарта за пасивни къщи, Uw≤0,75 W/(m²K) с троен стъклопакет и Ug=0,6 W/(m²K) и пластмасов дистанционер. Прозорецът постига оптимална топлоизолация, благодарение на допълнителната изолационна външна рамка със закрепване, която не образува топлинни мостове. Schüco AWS 112.IC е с нов дизайн на крилото на база на дизайна на блок системите, който спомага за реализиране на тънки видими ширини в комбинация с големи светли области.

Фасадната конструкция на Schüco, която е сертифицирана за пасивни сгради е Schüco FW 50+.SI.

Отново положителните й качества са отличната топлоизолация, разнообразните възможности за дизайн, възможността за комбинация с всички видове системи за прозорци и врати Schüco AWS, високата шумоизолация и лесния и бърз монтаж. Новата разработка на алуминиевите пфостен-ригел конструкции FW 50+ и FW60+ вариант „.SI“  (супер изолация) се характеризира с нов вид изолационна концепция, която редуцира до минимум енергийните загуби, благодарение на иновативни материали. Фасадната система достига стойности на топлоизолация до 0,78 W(m²K), при отчетено влияние на винтовете. Тези стойности системата достига в сертифицирания вариант за пасивни къщи с дебелина на стъклопакета от 82 mm. Системата се сертифицира при спазването на критерия за комфорт при пасивните къщи и постига топлоизолация от Ucw ≤ 0,80W/(m²K), която отговаря на стандарта за пасивните къщи. Тази стойност е определена и сертифицирана от Института за пасивни къщи спрямо новите критерии за сертифициране на фасадни системи при използване на трикамерен изолационен стъклопакет (Ug = 0,70 W/(m²K), при размер на фасадата от 1,20 м х 2,50 м. Като за първи път са взети под внимание освен влиянието на винтовете, също така и влиянието на стъклодържача.

Фасадните системи Schüco AOC 50 ST.SI и Schüco AOC 60 ST.SI са разработени за остъклявания върху стоманена конструкция.

Те са сертифицирани от Института за пасивни къщи в Дармщад за вертикални фасади и покривни конструкции с най-добри стойности на топлоизолация, както и с най-малка дебелина на стъклото само 46 мм за вертикални фасади и 52 мм за стъклени покривни конструкции, стойности, които в момента са най-добрите на пазара. Използван е нов принцип на изолация за най-добра топлоизолация с патентовано водене на винта. Възможност за реализиране на тегло на стъклопакета до 1.080 кг.

Фасадните системи Schüco AOC 50 TI.SI и Schüco AOC 60 TI.SI са разработени за остъклявания върху дървена конструкция.

Те също са сертифицирани от Института за пасивни къщи с най-добри стойности на топлоизолация, както и с най-малка дебелина на стъклото – само 40 мм за вертикални фасади и 48 мм за стъклени покривни конструкции. Възможност за реализиране на тегло на стъклопакета до 730 кг. С тези системи може да бъдат реализирани покривни конструкции с наклон от 2° до 7°.

Прозорците на пасивната сграда са абсолютно необходими както от гледна точка на ефективността, така и на комфорта. Благодарение на незначителните енергийни загуби през прозорците, разходите за отопление и охлаждане се намаляват. Тези прозорци също така значително подобряват комфорта, като поддържат стайна температура по своите вътрешни повърхности. Поради тези факти инвестицията в качествени прозорци за пасивна сграда напълно оправдава вложените средства.

Може да харесате още...