Сервизни изходи и люкове за покрив от Велукс

Малко познати от богатата продуктова програма на ВЕЛУКС са изходите за покрив, сервизните люкове и аварийните изходи.

Модели, предназначени за необитаеми /неотопляеми/ помещения-над стълбищни клетки, неотопляеми тавани и т.н.

Основният продукт, все по-широко прилаган у нас, е сервизният изход за необитаеми помещения GVT.  Изходът GVT се предлага в два размера: 54х83 см и 56х98 см. При отворено крило, размерите на отвора на по-малкия прозорец са са 49×76 cm, на по-големият 51х91 cm. Рамката на прозореца и обшивката са снабдени с устойчиво на атмосферните условия полиуретаново покритие в черно или брик, а крилото е изработено от пресован алуминий и има монтирани странични панти, по този начин е възможен избор на странично отваряне – на ляво или дясно, в зависимост от предпочитанията и конкретната ситуация на покрива.

Дръжката  позволява прозореца да бъде заключван на три позиции за вентилация. Крилото може да бъде отваряно на 900 спрямо касата и по този начин прозореца може да бъде използван като авариен изход.

Долната част на рамката на прозорец GVT, е пригодена за стъпване и изход на покрива.

Изходът за покрив е снабден с обшивка, която осигурява лесен и херметичен монтаж върху всички видове покривни покрития.

GVT и в двата си размера е снабден с термоизолиран стъклопакет с външно закалено стъкло и пълен с инертен газ. Индексът на топлопреминаване на стъклопакета е Ug = 1,4 W/(m²K). GVT може да се монтирана покриви с наклон от 200-650.

На него не могат да се поставят вътрешни щори и външни сенници, както и електрическо управление.

Модели, предназначени за обитаеми /отопляеми/ стаи

Моделът GXL представлява покривен прозорец със странична ос на отваряне, който може да се използва и като изход за покрив. Тъй като ние считаме, че изходите за покрив никога не трябва да загрозяват външния вид на дома Ви, естествената борова дървесина на нашия модел GXL ще придаде на уют и топлина на Вашето помещение.

Широкото странично отваряне осигурява лесен достъп до покрива за строители, работници и коминочистачи, като в същото време може да служи и като авариен изход, тъй като е одобрен за такъв по европейските стандарти.

Пневматична пружина, инсталирана върху горната част на обвивката, улеснява отварянето на вратата. Моделът се предлага стандартно с дръжка в лявата част на крилото, но тя може да бъде преместена в дясната преди монтажа по Ваше желание. Предлага се във вариант с дръжка със заключване за безопасност. Изработен е от трикратно обработена, скандинавска борова дървесина и се предлага в размер: 66 см x 118 см ( ширина x височина). Притежава вентилационна клапа и може да бъде оборудван с щори и аксесоари. GXL може да се монтирана покриви с наклон от 150-850.

ВЕЛУКС предлага и модели GTL и GTU – съответно дървен и бял полиуретанов авариен изход. Това са прозорци с горна ос на отваряне, използвани като аварийни изходи. Крилото застава отворено на 450 отворено спрямо касата.

При аварийни ситуации може да бъде отворено до 700. В горната част на прозореца има и вентилационна клапа, оборусвана с филтър против прах и насекоми.

GTL/GTU се произвеждант в два размера – 78х140 см и 114х140 см и могат да се монтират на покриви с наклон от 150-650.

За детайли и чертежи на по-горе споменатите модели, моля свържете се с нашия офис:

ВЕЛУКС България ЕООД
1618 София, кв. Павлово
ул. Пелистер 6
тел./факс 02/ 955 99 30; 955 95 26
bulgaria@velux.com
www.velux.bg

Може да харесате още...