Сгъваемо остъкление за балкони

Няколко квадратни метра повече жизнено пространство в рамките на секунди… това предлагат балконите, оборудвани с тези подвижни топлоизолационни стъкла. Немската компания Solarlux демонстрира сгъваема стъклена стена, наречена Ecoline като стъклопакетно решение, което комбинира високи изолационни стойности и прозрачност.

Балконите редовно са в центъра на вниманието при обновяването на фасадите. В края на краищата, те заемат значителна част от външната структурна повърхност, което обичайно е проблем за енергийната ефективност на помещенията. Стъклената сгъваема система Ecoline има за цел да коригира този недостатък. Тя съчетава високи топлоизолационни качества, предпазва от шум и студ и прави от балкона едно естествено продължение на жизненото пространство.

Елементите се сгъват на принципа на хармониката и се прибират отстрани, като така се спестява много място.

За да може лесно да се поддържа сгъваемата стъклена стена, Solarlux я оборудва с новоразработен щифт, който при изтегляне на стъклото се отваря навътре, което осигурява лесен достъп за почистване.

Ecoline е подходящ и като решение за френски прозорци. По този начин жилищните помещения могат лесно да се превърнат в напълно отворени пространства.

Може да харесате още...