Сгъваща се стъклена стена без рамки трансформира пространството

Компанията NanaWall предлага CSW75 сгъваща се стъклена стена с централна опора и без никакви рамки, което позволява постигането на интересни интериорни решения. Централната опорна система позволява позволява на панелите да се събират 50% навън и 50% навътре при сгъването на стената. Системата е с горно окачване на ролки, монтирани в центъра на горната релса, което ѝ дава много голяма подвижност.

Архитектите от бюрото MV + A Architects избират тази система в проекта си за реконструкция на офис на инженерна компания.

Съществуващата конферентна зала е разположена директно до рецепцията и асансьорите, зад стена с плъзгаща се стъклена врата. Архитектите заменят тази стена със стъклената стена на NanaWall, създавайке опция за безпроблемно съединяване на двете помещения при нужда.

След промените конферентната зала се превръща в продължение на рецепцията. Тя може да стане достатъчно голяма, за да събере целия екип на компанията, а в приемната зона вече може да се организират събития. И двете помещения продължават да са лесно достъпни по отделно, като средно голямо конферентно пространство и атрактивна приемна зона.

В конферентен режим на залата, стената CSW75 е плоска и напълно прозрачна благодарение на максималното остъкляване. Тъй като системата работи без подов водач, тя е закрепена към пода в наколко малки, дискретни заключващи точки. За да се отвори стаята, стената се сгъва равномерно на едната страна. В отворено положение централните опорни панели на стената заемат минимално пространство, а точките за заключване на пода са ненатрапчиви.

Добавянето на системата CSW75 значително подобрява гъвкавостта на пространството на офиса и създава пълна естетическа трансформация.

Може да харесате още...