Сглобяеми рамки за прозорци в конструкцията ETICS на Weber

Weber

Производителят на строителни материали Weber доставя на строителната площадка цялостни прозоречни рамки ETICS и дава възможност за сглобяване по поръчка. Сблъсква ли се тази оферта с импулса за сглобяване в производството на прозорци?

Модулното и сглобяемото строителство придобива все по-голямо значение от години, не на последно място поради по-кратките срокове за строителство и все по-високото качество на фабрично произведените елементи. Въпреки това някои строители и проектанти все още срещат трудности с този метод на строителство. Сглобяемото производство на отделни компоненти – вместо на цели модули или стени – предлага по-лесно въвеждане за оптимизиране на класическия метод на строителство. Именно тук производителят на строителни материали Saint-Gobain Weber идва с ново предложение.

Weber

В комбинираните топлоизолационни системи досега всеки прозорец се обличаше ръчно с изолационен материал, запечатваше се и се свързваше с околното ниво на изолация. Обработката на данните за връзката отнема много време. Освен това повечето дефекти възникват при изпълнението, особено когато работата се извършва под голям натиск на времето и с евентуално лошо обучени и променящи се подизпълнители.

Weber отговаря на тази нужда на индустрията за недвижими имоти и доставя напълно сглобяеми прозоречни рамки ETICS като конфигурируеми строителни елементи. Рамката се доставя на строителния обект в едно цяло, включително опората за перваза на прозореца и подготовката за външната слънцезащита. Рамките могат да се сглобяват поотделно. Персонализираното серийно производство позволява по-висока степен на съвършенство и постоянно високо качество. На място рамките просто се „закачат“ на предварително монтираните прозорци и се покриват с ETICS.

Тази концепция „plug and play“ осигурява значително ускоряване на времето за строителство с по-малко труд. Освен това предлага на собствениците на сгради и проектантите по-голяма сигурност с технически и естетически перфектни връзки. За занаятчиите лесната работа със сглобяемите рамки премахва проблема с гаранцията, тъй като точното серийно производство не оставя почти никаква възможност за грешки при обработката.

Компанията е представена в България от Вебер България.

Снимки: Weber.

Може да харесате още...